Η σπιτική συνταγή για γκρανόλα με φουντούκια

Αν δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, σίγουρα θα την εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

Από τη Μαρίνα Πόγκα, κλινική διαιτολόγο - διατροφολόγο.

Mια συνταγή που θα λατρέψετε εσύ και η υπόλοιπη οικογένειά σου και ένας τέλειος τρόπος για να μειώσετε την κατανάλωση τυποποιημένων δημητριακών που περιέχουν ποσότητες ζάχαρης και συντηρητικών.

ΣΠΙΤΙΚΉ ΓΚΡΑΝΌΛΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΎ ΚΙΑ

  • 3 φλ. νιφάδες βρόμης
  • 1 φλ. χοντροκομμένα φουντούκια
  • 3 κ.σ. flakes καρύδας
  • 2 κ.σ. σπόροι chia
  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/3 φλ. κακάο καλής ποιότητας
  • 1/4 φλ. λάδι καρύδας
  • 1/2 φλ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (για vegan)
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση 

1/ Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
2/ Σε ένα μπολ ανακατεύεις τη βρόμη, τα φουντούκια, τους σπόρους chia, τη ζάχαρη και το κακάο.
3/ Σε ένα μπρίκι θερμαίνεις σε μέτρια φωτιά το μέλι με το λάδι καρύδας, μέχρι να γίνουν ρευστά και να ενωθούν τα υλικά.
4/ Τα ρίχνεις αργά στο μείγμα με τα στερεά υλικά ανακατεύοντας διαρκώς.
5/ Απλώνεις το μείγμα καλά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνεις για 20-25 λεπτά.
6/ Το αφαιρείς από τον φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει τελείως.
7/ Το σπας σε μικρά κομμάτια και το τοποθετείς σε αεροστεγές βάζο.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΉ ΑΞΊΑ Τα 60 γ ρ. (περίπου 1/2 φλιτζάνι) αποδίδουν:

  • Ενέργεια: 270 θερμίδες
  • Υδατάνθρακες: 34,79 γρ., από τα οποία σάκχαρα τα 9,54 γρ.
  • Πρωτεΐνες: 6,89 γρ.
  • Λιπαρά: 12 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 4,51 γρ.

Συνταγή για γκρανόλα χωρίς ζάχαρη από το διατροφολόγο

Σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά