Ξηροί καρποί, φρούτα, γαλακτοκομικά και ακόρεστα λιπαρά - Η χρυσή τετράδα που χαρίζει μακροζωία

Η μεσογειακή διατροφή έχει εδώ και καιρό αναγνωριστεί ως το μυστικό πίσω από τη μακροζωία και την καλή υγεία, καθώς με χαμηλά ποσοστά παχυσαρκίας και ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή.

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, γαλακτοκομικά και ξηρούς καρπούς μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να φτάσουμε μέχρι τα 100, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η μεσογειακή διατροφή έχει εδώ και καιρό αναγνωριστεί ως το μυστικό πίσω από τη μακροζωία και την καλή υγεία, καθώς με χαμηλά ποσοστά παχυσαρκίας και ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή.

Τώρα, Ισπανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η αυστηρή τήρηση αυτής της διατροφής -που περιλαμβάνει άπαχο κρέας, πουλερικά, δημητριακά και πληθώρα φρούτων και λαχανικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά περισσότερο από 20%.

Ωστόσο, οι ειδικοί από τη Μαδρίτη αποκάλυψαν ότι τέσσερα συγκεκριμένα τρόφιμα -φρούτα, γαλακτοκομικά, ξηροί καρποί και ακόρεστα έλαια όπως το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο- είναι τα πιο κρίσιμα για τη μείωση του κινδύνου.

Αντιθέτως, η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών και γλυκών ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Δες περισσότερα στο thetoc.gr