Το καλοκαίρι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα δροσιστικό παγωτό - και όταν μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου, με απλά υλικά και μόλις 160 θερμίδες, γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό. Ξέχνα τις παγωτομηχανές και τις περίπλοκες συνταγές. Αυτό το παγωτό μπανάνας με γιαούρτι και φυστικοβούτυρο από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη (@gabnikolaidis) είναι τόσο εύκολο, που θα γίνει η νέα σου καλοκαιρινή συνήθεια. Είναι κρεμώδες, πλούσιο σε γεύση και σου χαρίζει τη γλυκιά ικανοποίηση χωρίς τύψεις.
Αν έχεις ώριμες μπανάνες που κάθονται στον πάγκο και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις, ήρθε η στιγμή να τις μεταμορφώσεις. Το φυστικοβούτυρο δίνει έξτρα βάθος, το γιαούρτι κρατάει τη φρεσκάδα, και το σοκολατένιο topping με αμύγδαλα το απογειώνει. Θα δεις, μόλις το δοκιμάσεις, δεν θα πιστεύεις ότι είναι τόσο υγιεινό. Οι μικροί θα το λατρέψουν και οι μεγάλοι θα σου ζητούν συνέχεια τη συνταγή!
Σπιτικό παγωτό μπανάνα
*6 ξυλάκια
Υλικά:
Για το παγωτό:
- 2 ώριμες μπανάνες (περίπου 200 γρ.)
- 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 30 γρ. φυστικοβούτυρο (2 κ.σ.)
- 75 γρ. γάλα της επιλογής μας
Για την επικάλυψη:
- 150 γρ. μαύρη σοκολάτα (ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες)
- 30 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
1) Πολτοποίησε τις μπανάνες μαζί με το γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο, το γάλα και, αν θέλεις, λίγη γλυκαντική ουσία.
2) Χτύπα το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο και ομοιόμορφο.
3) Μοίρασέ το σε καλούπια για παγωτό ή σε μικρά ποτηράκια με ξυλάκια, και βάλε τα στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά.
4) Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και πρόσθεσε μέσα τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
5) Ξεφόρμαρε τα παγωτά και βούτηξέ τα στη λιωμένη σοκολάτα με τα αμύγδαλα.
6) Άφησέ τα για λίγα λεπτά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
Διάβασε επίσης:
Παγωτό ξυλάκι με γεύση σορμπέ πεπόνι - και άλλα 2 υλικά
Παγωτό κεράσι με 3 υλικά - Έτοιμο σε χρόνο dt!
Παγωτό σαν αγοραστό: Τα πιο λαχταριστά καραμελένια ξυλάκια - με 4 υλικά