Ξέρω, στην αρχή ακούγεται λίγο περίεργο - τριμμένος πάγος από καρπούζι; Κι όμως, είναι πιο απλό και πιο δροσιστικό απ’ όσο φαντάζεσαι. Αν λατρεύεις το καρπούζι, τότε αυτή η ιδέα θα σου γίνει καλοκαιρινή εμμονή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις το καρπούζι σου σε φέτες, να το βάλεις στην κατάψυξη και, όταν παγώσει, να το "ξυρίσεις” ή να το τρίψεις σαν πάγο. Το αποτέλεσμα; Ένα παγωμένο, φυσικά γλυκό μείγμα που μπορεί να δώσει μια υπέροχη twist σε ό,τι πίνεις ή και να σταθεί μόνο του σαν γλυκάκι.
Πώς θα το κάνεις:
1) Παίρνεις ένα καρπούζι και το κόψεις σε τετράγωνα κομμάτια
2) Στη συνέχεια τα βάζεις στην κατάψυξη μέχρι να "κοκκαλώσει" τελείως
3) Αφού τα βγάλεις από την κατάψυξη, τα τρίβεις μέσα σε ένα μπολ
4) Αν θες μπορείς να το διατηρήσεις έτσι, αλλίως μπορείς να ρίξεις λίγο σιρόπι από πάνω και κάποιες σταγόνες από λάιμ και να το φας
Ιδέες για να το χρησιμοποιήσεις
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αντί για κλασικό πάγο σε ροφήματα, ώστε να μη σου νερώνει τη γεύση και να προσθέτει μια φρουτένια φρεσκάδα - ειδικά αν σου αρέσει το καρπούζι. Δοκίμασέ το σε κοκτέιλ για έξτρα γεύση χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ή βάλε λίγο μέσα σε ανθρακούχο νερό και απόλαυσε ένα δροσιστικό mocktail χωρίς τύψεις. Και αν δε θέλεις τίποτα από αυτά; Βάλε απλώς τον τριμμένο πάγο σε ένα μπολ, φά’ τον σαν γρανίτα και ζήσε την απόλυτη καλοκαιρινή δροσιά. Είναι τόσο απλό και τόσο απολαυστικό.