Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι για να κάνεις τον καφέ σου πιο γλυκό… μπορεί να μη χρειάζεσαι ζάχαρη; Κι όμως, ένα μικρό κόλπο που μοιάζει παράξενο στην αρχή, μπορεί να σου αλλάξει εντελώς την εμπειρία του καφέ - και μάλιστα χωρίς να προσθέσεις ούτε γραμμάριο ζάχαρης!
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή πρέζα αλατιού, αναφέρει ο διατροφολόγος Βαλάντης Ηλίας (@dietgramofficial). Ναι, καλά διάβασες. Το νάτριο που περιέχει το αλάτι μπλοκάρει τους υποδοχείς της πικρής γεύσης στη γλώσσα σου, με αποτέλεσμα ο καφές να φαίνεται λιγότερο πικρός και πιο ισορροπημένος. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στους πιο "έντονους" καφέδες όπως ο espresso, όπου η πικρίλα μπορεί να καλύψει κάθε άλλη γεύση. Βάζοντας λίγο αλάτι, μειώνεις αυτή την ένταση και αναδεικνύεις τις πιο γλυκές νότες του καφέ - χωρίς να χρειάζεται να προσθέσεις ζάχαρη.
Αν, λοιπόν, είσαι από αυτούς που θέλουν να μειώσουν σταδιακά τη ζάχαρη στον καφέ τους αλλά δυσκολεύονται να αποχωριστούν τη γλυκύτητα, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για σένα. Δοκίμασε αυτό το trick και ίσως αναρωτηθείς γιατί δεν το ήξερες νωρίτερα.
@dietgram ✨Αλάτι αντί ζάχαρης στον καφέ; Δες γιατί!
♬ πρωτότυπος ήχος - Valantis Ilias | Dietitian BSc
Διάβασε επίσης:
Matcha ή καφές; Το debate για την καφεΐνη που πρέπει να διαβάσεις
6 τρόποι να ενισχύσεις τον καφέ σου με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά