Σκέτος καφές: Το απίθανο κόλπο που τον κάνει να μοιάζει πιο γλυκό - χωρίς ζάχαρη!

Αν θες να κόψεις τη ζάχαρη από τον καφέ, ξεκίνα από αυτό το τρικ.

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι για να κάνεις τον καφέ σου πιο γλυκό… μπορεί να μη χρειάζεσαι ζάχαρη; Κι όμως, ένα μικρό κόλπο που μοιάζει παράξενο στην αρχή, μπορεί να σου αλλάξει εντελώς την εμπειρία του καφέ - και μάλιστα χωρίς να προσθέσεις ούτε γραμμάριο ζάχαρης!

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή πρέζα αλατιού, αναφέρει ο διατροφολόγος Βαλάντης Ηλίας (@dietgramofficial). Ναι, καλά διάβασες. Το νάτριο που περιέχει το αλάτι μπλοκάρει τους υποδοχείς της πικρής γεύσης στη γλώσσα σου, με αποτέλεσμα ο καφές να φαίνεται λιγότερο πικρός και πιο ισορροπημένος. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στους πιο "έντονους" καφέδες όπως ο espresso, όπου η πικρίλα μπορεί να καλύψει κάθε άλλη γεύση. Βάζοντας λίγο αλάτι, μειώνεις αυτή την ένταση και αναδεικνύεις τις πιο γλυκές νότες του καφέ - χωρίς να χρειάζεται να προσθέσεις ζάχαρη.

Αν, λοιπόν, είσαι από αυτούς που θέλουν να μειώσουν σταδιακά τη ζάχαρη στον καφέ τους αλλά δυσκολεύονται να αποχωριστούν τη γλυκύτητα, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για σένα. Δοκίμασε αυτό το trick και ίσως αναρωτηθείς γιατί δεν το ήξερες νωρίτερα.

@dietgram

✨Αλάτι αντί ζάχαρης στον καφέ; Δες γιατί!

♬ πρωτότυπος ήχος - Valantis Ilias | Dietitian BSc

Διάβασε επίσης:

Matcha ή καφές; Το debate για την καφεΐνη που πρέπει να διαβάσεις

Πώς ο καφές σου κάνει καλό;

6 τρόποι να ενισχύσεις τον καφέ σου με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά