Χούμους με παντζάρι: Ένα twist γεμάτο θρεπτικά συστατικά και καλά λιπαρά

Μια νόστιμη συνταγή από τη Mamatsita.

Μια συνταγή από τη Mamatsita (@mamatsita)

Χούμους με παντζάρι: Τα ζωηρά χρώματα, τα καλά λιπαρά και τα ελληνικά superfoods κάνουν αυτή τη συνταγή την αγαπημένη της ομάδας του Shape.

Διάβασε επίσης: 5 ιδέες για αλείμματα και ντιπ για κομμένα λαχανικά και κριτσίνια

Χούμους με παντζάρι

Υλικά (4-6 μερίδες)

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 4-5 παντζάρια βρασμένα
  • 100 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 φλ. από το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς και την επομένη τα βράζουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε, αλλά κρατάμε 1/3 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού.
  2. Βάζουμε στον πολυκόφτη τα ρεβίθια μαζί με τα βρασμένα παντζάρια.
  3. Καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά το κουκουνάρι και το βάζουμε επίσης στον πολυκόφτη.
  4. Αλέθουμε για 20-25 δευτερόλεπτα.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το νερό) και συνεχίζουμε για 25-30 δευτερόλεπτα ακόμα.
  6. Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό του βρασμού των ρεβιθιών και συνεχίζουμε το άλεσμα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την κρεμώδη υφή του χούμους.

Διάβασε επίσης: Τοστ με χούμους; 4 διαφορετικοί συνδυασμοί για να απολαύσεις το «νέο» πρωινό