Ιδέες για vegan γεύματα: Δοκίμασε τις νόστιμες «μπριζόλες» από κουνουπίδι

Το συγκεκριμένο πιάτο έχει μόλις 25 θερμίδες ανά μερίδα (ανά φλιτζάνι).

Ψάχνεις ιδέες για vegan γεύματα και τρόπους να αντικαταστήσεις με εναλλακτικούς τρόπους το κρέας και τα γαλακτοκομικά στις συνταγές σου; Το κουνουπίδι είναι ένα από τα λαχανικά εκείνα που θα σε βοηθήσουν πολύ. Η σαρκώδης υφή του και η ικανότητά του να απορροφά τη γεύση της σάλτσας με την οποία συνδυάζεται, το καθιστούν μια τέλεια εναλλακτική της μπριζόλας. Παρακάτω, θα βρεις τη συνταγές για μπριζόλες από κουνουπίδι με σάλτσα Romesco.

Διάβασε επίσης: Συνταγή για μακαρόνια με κεφτεδάκια vegan και μη γαλακτοκομικό «τυρί»

Το συγκεκριμένο πιάτο έχει μόλις 25 θερμίδες ανά μερίδα (ανά φλιτζάνι) και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (ιδιαίτερα σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνες Β, κάλιο και μαγγάνιο).

Ιδέες για vegan γεύματα: Δοκίμασε τις νόστιμες «μπριζόλες» από κουνουπίδι

Υλικά: 

  • 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι κομμένο κατά μήκος σε «μπριζόλες»
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα Romesco:

  • 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 1/2 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι λεπτές φέτες κόκκινες πιπεριές
  • 1/2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κ.σ. μαϊντανό, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση 

  • Προθέρμανε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Άπλωσε τα αμύγδαλα σε μια μικρή λαδόκολλα και ψήσε τα μέχρι ελαφρώς χρυσαφί, περίπου για 3-5 λεπτά και άφησέ τα στην άκρη.
  • Τοποθέτησε τις μπριζόλες κουνουπιδιού σε ένα ξύλο κοπής και περιέχυσέ τες το χυμό λεμονιού και το λάδι που έχεις ανακατέψει σε ένα μικρό μπολ και τέλος πασπάλισε με αλάτι.
  • Βάλε τις "μπριζόλες" του κουνουπιδιού στην σχάρα για περίπου 8 - 9 λεπτά. Άλλαξε πλευρά και άφησε για ακόμα 8 με 9 λεπτά.
  • Ενώ το κουνουπίδι μαγειρεύεται, βάλε τη 1/2 ντομάτα σε ένα μπλέντερ.
  • Πρόσθεσε όλα τα άλλα συστατικά σάλτσας, συμπεριλαμβανομένων των αμυγδάλων, και χτύπησε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Σέρβιρε τη σάλτσα πάνω από το κουνουπίδι και γαρνίρισε με μαϊντανό.

Διάβασε επίσης: Συνταγή για vegan ντιπ με γιαούρτι σόγιας και διατροφική μαγιά