Συνταγή για vegan ντιπ με γιαούρτι σόγιας και διατροφική μαγιά

Αποτελεί άριστη πηγή πρωτεΐνης για τους χορτοφάγους και vegans, είναι χωρίς γλουτένη ενώ η διατροφική μαγιά είναι σούπερ θρεπτική.

04.07.2019

Γράφει: Επιστημονικός Συνεργάτης Shape

εχεις διαβασει

Συνταγή για vegan ντιπ

Από τη Δέσποινα Μαρσέλου, κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο, με ειδίκευση στα αυτοάνοσα νοσήματα (www.notanordinarymum.gr).

Το συγκεκριμένο υγιεινό vegan dip με γιαούρτι σόγιας με διατροφική μαγιά αποτελεί άριστη πηγή πρωτεΐνης για τους χορτοφάγους και vegans, είναι χωρίς γλουτένη ενώ η διατροφική μαγιά (διαφορετική από τη μαγιά μπύρας και την μαγιά που χρησιμοποιείται στο ψωμί, δες εδώ περισσότερες πληροφορίες για αυτή) είναι σούπερ θρεπτική με 18 αμινοξέα, χωρίς συντηρητικά, ενώ εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να εξαλειφθεί η Candida Albicans. Βρες παρακάτω την εύκολη συνταγή για vegan ντιπ με γιαούρτι σόγιας και διατροφική μαγιά.

Διάβασε επίσης: 4 διαφορετικοί συνδυασμοί για να απολαύσεις το «νέο» πρωινό, τοστ με χούμους 

Συνταγή για vegan ντιπ με γιαούρτι σόγιας και διατροφική μαγιά

Υλικά για 1 – 2 άτομα

  • 1 γιαούρτι σόγιας βιολογικό
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά (υπάρχει και εμπλουτισμένη με Β12)
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μηλόξυδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 – 5 Αμύγδαλα ή κουκουνάρι
  • Λίγο κουρκουμά η γλυκιά πάπρικα
  • Aν βρεις σχοινόπρασο βάλε, διαφορετικά 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύεις το γιαούρτι με τη διατροφική μαγιά. Προσθέτεις το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μηλόξυδο, τον κουρκουμά και τελευταία τα αμύγδαλα και το σχοινόπρασο η το μαϊντανό
  • Συνόδευσε με καρότο, αγγούρι ή ζεστές πιτούλες χωρίς γλουτένη.

Διάβασε επίσης: 5 ιδέες για αλείμματα και ντιπ για κομμένα λαχανικά και κριτσίνια

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece