Τις έφτιαξα: Νηστίσιμες μπάλες ενέργειας με χουρμάδες, κακάο και αμύγδαλα

Δοκίμασε τις μπάλες ενέργειας που είναι νηστίσιμες και γεμάτες σούπερ τροφές. Το έξτρα υλικό, το σιρόπι σφενδάμου θα τις κάνει πιο γλυκές.

Μπάλες ενέργειας για 16 τεμάχια

Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά (30' προετοιμασία + χρόνος να κρυώσουν)

  • 60 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα
  • 125 γρ. χουρμάδες
  • 3 κ.σ. βιολογική σκόνη κακάο
  • 2 κ.σ. βιολογικό λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμνου, συν λίγο παραπάνω αν χρειαστεί (μπορείς να βάλεις μέλι αν δε θες να δοκιμάσεις το σιρόπι σφενδάμνου)
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό, αν χρειαστεί
  • 2 κ.σ. σπόρους chia
  • 30 γρ. φουσκωμένη κινόα
  • 60 γρ. νιφάδες ή ξύσμα καρύδας

Εκτέλεση

1 Βάλε τα αμύγδαλα στο μιξεράκι και χτύπησέ τα να ψιλοκοπούν.

2 Πρόσθεσε τους χουρμάδες, το κακάο, το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, ξύσμα και χυμό. Χτύπησέ τα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σαν μια πάστα. Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό και δεν χτυπιέται καλά, πρόσθεσε λίγο χυμό πορτοκαλιού για να αραιώσει.

3 Μετάφερε το μείγμα σε ένα μπολ. Πρόσθεσε τους σπόρους chia και τη φουσκωμένη κινόα.

4 Ανακάτεψε καλά όλα τα συστατικά, πιέζοντας το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά. Δοκίμασέ το για να δεις αν είναι αρκετά γλυκό και αν χρειάζεται πρόσθεσε λίγο ακόμη σιρόπι σφενδάμνου.

5 Βρέξε τις παλάμες σου με λίγο κρύο νερό, κόψε ένα κομμάτι σε μέγεθος καρυδιού και πλάσε τα μπαλάκια.

6 Άφησέ τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν τις δοκιμάσεις!

Σημείωσε: Συντήρησε τις μπάλες στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο, για 3-4 εβδομάδες.

Η συμβουλή μου: Μου αρέσει να τυλίγω μία μία τις μπάλες σε μεμβράνη και να τις έχω στο ψυγείο, έτοιμες για κατανάλωση!

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες 158, πρωτεΐνη 2,6 γρ., συνολικά λιπαρά 10,5, κορεσμένα λιπαρά 5,9 γρ., υδατάνθρακες 12,5 γρ. φυτικές ίνες 3,5 γρ. σάκχαρα 10,8 γρ. νάτριο 1,9 mg, ασβέστιο 30 mg, σίδηρος 1,0 mg