Pancakes με δύο υλικά (χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη) από τον διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα θρεπτικό πρωινό - και όχι μόνο.

Από τον Μάνο Δημητρούλη, Κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Master Αθλητικής διατροφής (dietstories.gr)

Τα παρακάτω pancakes με δύο υλικά είμαι μια σημαντική πηγή ενέργειας, φυτικών ινών και βιταμινών. Δες πώς θα τα φτιάξεις πανεύκολα, μόλις με δύο υλικά!

Pancakes με δύο υλικά (χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη)

Υλικά για 8 pancakes (2 μερίδες): 

  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
  • 2 αβγά
  • Μέλι και φουντούκια για γαρνίρισμα

Εκτέλεση 

Σε βαθύ πιάτο λιώνουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι την μπανάνα. Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε αντικολλητικό τηγάνι, με τη βοήθεια ενός scoop παγωτού, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μία μία και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προαιρετικά γαρνίρουμε με μέλι, έξτρα μπανάνα και σπασμένα φουντούκια.

Μεσημεριανό χωρίς γλουτένη: 5 νόστιμες συνταγές από τη διατροφολόγο

Δυσανεξία στη λακτόζη; 10 τρόφιμα για να τη διαχειριστείς στη διατροφή σου