Πίτσα με βάση από παντζάρι για να ένα απόλυτα ελαφρύ γεύμα

Μια βάση πίτσας φτιαγμένη με λαχανικά μειώνει τις θερμίδες και αυξάνει τα θρεπτικά συστατικά.

Για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, χωρίς γαλακτοκομικά, και πλουσιότερο σε θρεπτικά συστατικά λόγω της παρουσίας πολλών λαχανικών, η παρακάτω πίτσα με βάση από παντζάρι είναι η τέλεια λύση για το γεύμα σου.

Διάβασε επίσης: Ζύμη πίτσας από κουνουπίδι, light σουφλέ ή πατατάκια και άλλες ιδέες για να τα κάνεις όλα υγιεινά

Πίτσα με βάση από παντζάρι

Υλικά 

Για τη βάση από παντζάρι

  • 1/4 φλιτζάνι πουρέ από ψητό παντζάρι
  • ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κσ. σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κουταλάκι αλάτι

Για την πέστο 

  • 1 φλιτζάνι γεμιστό βασιλικό
  • ¼ φλιτζάνι κουκουνάρι (ή καρύδια / αμύγδαλα)
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • ½ κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • ½ θαλασσινό αλάτι και μεγάλη πρέζα πιπεριάς

Toppings

  • Λεπτά κομμένα κολοκυθάκια (1 κίτρινο & 1 πράσινο)
  • Ντοματίνια
  • Vegan παρμεζάνα
  • Φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήσε το παντζάρι.
  • Μόλις ψηθεί πολτοποίησέ το σε ένα μπλέντερ.
  • Συνέχισε με τη βάση της πίτσας.  Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε το χλιαρό νερό και τη μαγιά και άφησε για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το παντζάρι, το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι και το αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Γύρισε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε για λίγα λεπτά έως ότου η ζύμη είναι ομοιόμορφη. Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης πρόσθεσε λίγο επιπλέον αλεύρι.
  • Τοποθέτησέ τη σε ζεστό σημείο για περίπου μία ώρα ή έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  • Για την πέστο: τοποθέτησε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Αφού η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος, αλεύρωσε τη και άπλωσέ τη σε ένα ταψί.
  • Συνέχισε με την πέστο και τα λαχανικά για το topping.
  • Ψήσε για 12-15 λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο και ολοκλήρωσε με τη vegan παρμεζάνα και τον φρέσκο βασιλικό.

Διάβασε επίσης: Ποια είναι η σωστή μερίδα στα ζυμαρικά και το ρύζι;