Φρέσκα στρείδια γίγαντες με κινέζικο στυλ

Αφροδισιακή συνταγή από τον Max De Roche, συγγραφέα του βιβλίου Οι Τροφές Του Έρωτα (Foods Of Love – εκδόσεις Dorling Kindersley & Harold Van Boven).

Φρέσκα στρείδια γίγαντες με κινέζικο στυλ: Αφροδισιακή συνταγή από τον Max De Roche, συγγραφέα του βιβλίου Οι Τροφές Του Έρωτα (Foods Of Love – εκδόσεις Dorling Kindersley & Harold Van Boven).

Διάβασε επίσης: Γαριδομακαρονάδα με ούζο

Χρόνος παρασκευής: 10΄

Φρέσκα στρείδια γίγαντες με κινέζικο στυλ

Υλικά:

    • 1 μικρό καρότο, καθαρισμένο και τριμμένο
    • 3 μικρά κρεμμύδια, καθαρισμένα και τριμμένα
    • 1 μικρή κοφτή κουταλιά της σούπας φρέσκια πιπερόριζα
    • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας με ελαφριά γεύση
    • 1 κ.σ. σέρι
    • 1 κουταλιά του γλυκού ταμπάσκο
    • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
    • 14 μεγάλα φρέσκα στρείδια (γίγαντες)

Εκτέλεση:

  • Κίνηση 1η: Βάλε σε βραστό νερό το τριμμένο καρότο για 1 λεπτό και πρόσθεσε την πιπερόριζα στο τέλος. Σούρωσε.
  • Ανακάτεψε τη σάλτσα σόγιας, το σέρι, το ταμπάσκο και το σησαμέλαιο και μετά πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το μείγμα του καρότου και της πιπερόριζας.
  • Κίνηση 2η: Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάλε τόσο νερό όσο να καλύπτει τον πάτο και τοποθέτησε τα στρείδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα κελύφη τους να ανοίξουν (περίπου 5 λεπτά). Πέταξε όσα παραμένουν κλειστά. Απομάκρυνε τα υπόλοιπα από τη φωτιά.
  • Κίνηση 3η: Με μικρό κοφτερό μαχαίρι ξεκόλλησε το κάθε στρείδι από το εσωτερικό του κελύφους και τοποθέτησε την ψίχα σε ένα πιάτο.
  • Κίνηση 4η: Τακτοποίησε το κάθε στρείδι πάλι στο κέλυφός του ως εξής: Με ένα κουταλάκι βουτηγμένο σε αλατόνερο βάλε λίγο από το μείγμα που παρασκεύασες στην 1η Κίνηση στο κάθε κέλυφος φτιάχνοντας ένα «στρώμα» σάλτσας, όπου πάνω θα ακουμπήσεις την ψίχα του στρειδιού.
  • Κίνηση 5η: Τα σερβίρεις σε πιατέλα ζεστά και συνοδεύεις με κόκκινο κρασί.

Διάβασε επίσης: Μάραθος με καρύδια, σταφίδες και πικάντικο γιαούρτι