Συνταγή με κεράσια: Κέικ με κεράσια χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και βούτυρο

Ένα ελαφρύ κέικ, ιδανικό για το καλοκαίρι με βασικό υλικό ένα από τα αγαπημένα φρούτα εποχής, το κεράσι.

Από το Μάνο Δημητρούλη, κλινικό διαιτολόγο- διατροφολόγο Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Master αθλητικής διατροφής (www.dietstories.gr)

Αναμφίβολα, το καλοκαίρι τα φρούτα έχουν την τιμητική τους. Μαζί με τον ερχομό της αγαπημένης αυτής εποχής έχουμε και τη μεγαλύτερη ποικιλία από φρούτα που μας δίνουν άπειρες γευστικές επιλογές και λαχταριστές συνταγές. Ένα από τα πιο αγαπημένα και το κεράσι. Δες παρακάτω μία πεντανόστιμη και πολύ υγιεινή συνταγή με κεράσια, κέικ χωρίς γλουτένη, βούτυρο και ζάχαρη.

Διάβασε επίσης: Τάρτα φράουλας χωρίς γλουτένη και ζάχαρη

Συνταγή με κεράσια: Κέικ με κεράσια χωρίς γλουτένη

Υλικά για 4 μερίδες

  • 140 γρ. κερασια
  • 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (χτυπάμε στο μούλτι φιλέ αμυγδάλου ή ανάλατο ωμό αμύγδαλο)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 20 γρ. μέλι
  • 80 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. baking powder χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
  • 1/2 κ.γ. βούτυρο αμυγδάλου

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.
  • Αλείφουμε μια μικρή στρογγυλή φόρμα με το βούτυρο αμυγδάλου και τοποθετούμε στον πάτο της τα κεράσια.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός από το φιλέ αμυγδάλου.
  • Τα χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα με το οποίο γεμίζουμε την φόρμα με τα κεράσια.
  • Προσθέτουμε από πάνω και το φιλέ αμυγδάλου, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου 45 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με γιαούρτι και έξτρα τρίμμα αμυγδάλου.

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

  • Ενέργεια: 191 kcal
  • Υδατάνθρακες: 22,6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 6,1 γρ.
  • Λιπαρά: 9,1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1,4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.

Διάβασε επίσης: 5 συνταγές για πίτσα από καρπούζι