3 ασκήσεις δαπέδου που καταπολεμούν το επίμονο λίπος στην κοιλιά

Χωρίς εξοπλισμό μπορείς να εξαφανίσεις το περιττό λίπος, χάνοντας πόντους από την κοιλιά.

Στην προσπάθεια σου να χάσεις πόντους από την κοιλιά και να απαλλαγείς από το λίπος της περιοχής, είναι σημαντικό να εστιάσεις την προσοχή σου σε βασικά ζητήματα: πρώτον ακολούθησε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή με καθορισμένες θερμίδες και δεύτερον εμπλούτισε τις προπονήσεις σου τόσο με cardio προγράμματα, όσο και δυναμικά (αντίστασης) για τουλάχιστον 2 – 3 φορές την εβδομάδα. Εάν ακολουθήσεις τα παραπάνω, όμως ακόμα δεν έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, μάλλον ήρθε η στιγμή να προσθέσεις νέες ασκήσεις στη fitness ρουτίνα σου.

Η επίπεδη κοιλιά δεν αποτελεί στόχο ανέφικτο, όταν γυμνάζεσαι με συνέπεια και έξυπνες κινήσεις. Ενώ τα βάρη συμβάλλουν στην ενίσχυση του πυρήνα και καταπολεμούν το λίπος, έχουν την ιδιαιτερότητα να προσφέρουν παραπάνω όγκο στους μύες, κάνοντας το στομάχι σου να φαίνεται ογκώδες. Για να αποφύγεις αυτή την κατάσταση, αλλά και να διώξεις το λίπος της περιοχής, μπορείς να δοκιμάσεις τις παρακάτω τρεις ασκήσεις δαπέδου που δεν απαιτούν καθόλου εξοπλισμό.

1. Stomach Vacuuming

Η άσκηση αναπνοής που ενεργοποιεί και ενδυναμώνει τον εγκάρσιο κοιλιακό και θεωρείται αποτελεσματικότερα και από τα κλασσικά ροκανίσματα. Ξάπλωσε στο πάτωμα ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια να ακουμπούν ελαφρά στη μέση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια βαθιά εισπνοή, τραβώντας τον αφαλό προς τη σπονδυλική στήλη, όσο περισσότερο μπορείς. Μείνε σε αυτή τη θέση για 15 δευτερόλεπτα και εξέπνευσε. Πραγματοποίησε 2 σετ των 10 αναπνοών.

2. Hollow Body Hold

Μια φαινομενικά απλή άσκηση που αποτελεί τη βάση για πολλές δημοφιλείς, χάρη στην ενδυνάμωση που προσφέρει στο σώμα. Ξάπλωσε ανάσκελα και σφίξε την κοιλιά σου προς το έδαφος. Τέντωσε τα χέρια πίσω από το κεφάλι σου και τα πόδια στην ευθεία. Χωρίς να σηκώσεις τη μέση σου από το πάτωμα σήκωσε τα άκρα σου στον αέρα, φέρνοντας τα στη χαμηλότερη θέση που μπορείς. Μείνε στη θέση αυτή για 20 με 30 δευτερόλεπτα. Εκτέλεσε την άσκηση τρεις φορές.

3. Reverse Crunches

Μια παραλλαγή των crunches, η οποία "αυξάνει" τους κοιλιακούς από τέσσερις σε έξι. Ξεκίνα την άσκηση, ξαπλώνοντας ανάσκελα με τη μέση σου να ακουμπάει καλά στο πάτωμα. Κρατώντας σφιχτό τον κορμό, σήκωσε τα πόδια σου ψηλά και επανέφερε τα στην αρχική τους θέση με πιο αργό ρυθμό. Ολοκλήρωσε 3 σετ των 10 – 15 επαναλήψεων.

Διάβασε επίσης: Γραμμωμένοι κοιλιακοί: Γιατί δεν μπορείς να αποκτήσεις το τέλειο six-pack;

Ασκήσεις για γλουτούς: Το τρικ για μέγιστη απόδοση των ασκήσεων