Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Πώς να το συνδυάσεις σωστά για ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό

Η διατροφολόγος μάς συστήνει έναν συνδυασμό για να ακολουθήσουμε (και έναν για να αποφύγουμε).

Κουλούρι Θεσσαλονίκης, μία κλασική επιλογή πρωινού στη χώρα μας, ειδικά αν είμαστε εκτός σπιτιού το πρωί. Το παραδοσιακό αυτό κουλουράκι είναι μια από τις καλές επιλογές για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, αφού έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και τον οργανισμό σου.

Περιέχει υδατάνθρακες, που παρέχουν στον οργανισμό σου την απαιτούμενη ποσότητα που χρειάζεται για να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα, αλλά και μικρές ποσότητες πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Επιπλέον, η προσθήκη του σουσαμιού ανεβάζει ακόμα περισσότερο τα επίπεδα της θρεπτικής του αξίας, και το κάνει πλούσιο σε απαραίτητα αμινοξέα, καλά λιπαρά, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, μαγνήσιο.

Για ένα πιο πλήρες πρωινό, καλό είναι να συνδυάσεις τους υδατάνθρακες του κουλουριού με άλλες τροφές. Ποιος είναι ένας σωστός συνδυασμός και ποιος όχι;  Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram και δύο stories, η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου μάς δείχνει έναν σωστό τρόπο να συνδυάσουμε το κουλούρι Θεσσαλονίκης αλλά και έναν ακόμα που λανθασμένα συνηθίζουμε να ακολουθούμε, όμως πρέπει να αποφύγουμε. Συγκεκριμένα:

ΟΧΙ στον συνδυασμό: Κουλούρι Θεσσαλονίκης + χυμός 

Μπορεί να είναι ένας πολύ εύκολος και γρήγορος συνδυασμός, που βολεύει ιδιαίτερα ειδικά αν είμαστε εκτός σπιτιού, όμως, είναι καλύτερο να τον αποφεύγουμε. Ο λόγος; Όπως αναφέρει η ειδικός, έτσι δημιουργείται ένα αποτέλεσμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη που δε θα μας κρατήσει χορτάτους για ώρες. Από την άλλη, ο έτοιμος χυμός περιέχει ποσότητες ζάχαρης, ενώ από το γεύμα λείπει η πρωτεΐνη, δομικό στοιχείο για κάθε πιάτο. 

ΝΑΙ στον συνδυασμό: Κουλούρι Θεσσαλονίκης + φυτικές ίνες + πρωτεΐνη 

Προτίμησε να το συνδυάσεις με ένα φρούτο (και όχι χυμό από αυτό) για να λάβεις περισσότερες φυτικές ίνες και λιγότερα σάκχαρα, μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης που θα σε χορτάσει, όπως είναι φέτες τυριού, και λίγα λαχανικά όπως ντοματίνια που θα ολοκληρώσουν ιδανικά το γεύμα σου. Ένας τέτοιος συνδυασμός θα σε χορτάσει για ώρες και θα δώσει στον οργανισμό σου όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυναμικά και με ενέργεια για ώρες. 

Η πιο εύκολη, γευστική και ελαφριά "σπανακόπιτα" από τη διατροφολόγο