
Ομολογουμένως, λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι δεν αγαπούν τις πίτες και ειδικότερα τη σπανακόπιτα. Ο συνδυασμός των υλικών που συγκεντρώνει δημιουργεί ένα κλασικά νόστιμο αποτέλεσμα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Και μπορεί να είναι ένα υγιεινό γεύμα σε γενικές γραμμές, όμως η κλασική σπανακόπιτα τις περισσότερες φορές αποτελεί μια θερμιδική βόμβα, χάρη στις ποσότητες λαδιού αλλά και το φύλλο.
Παρακάτω, ωστόσο, θα βρεις τον τρόπο να την απολαύσεις με τον πιο υγιεινό (και γρήγορο) τρόπο. Μέσα από μία ανάρτησή της, η διαιτολόγος Δήμητρα Παπαμίχου, μοιράστηκε μία πρωτότυπη εκδοχή της, απόλυτα υγιεινή και με μόλις 210 θερμίδες. Επιπλέον, το συγκεκριμένο light γεύμα καλύπτει ημερησίως το 70% της βιταμίνης Α,
το 20% της βιταμίνης C, το 22% του ασβεστίου και το 20% του φολικού οξέος, ενώ περιέχει 15 γρ πρωτεΐνη.
Την εύκολη σπανακόπιτα μπορείς να απολαύσεις ως πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό, ακόμα και για ένα πρωτεϊνικό σνακ μετά το workout σου.
Υλικά για την υγιεινή σπανακόπιτα:
- 35 γρ. σπανάκι
- 30 γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών
- 1,5 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- μισό φρεσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- λίγο άνηθο
- πιπέρι
Δες παρακάτω την πολύ εύκολη εκτέλεσή της.
Σοτάρουμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει (χωρίς λάδι)
Λιώνουμε με το πιρούνι τη φέτα, προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λίγο άνηθο και πιπέρι. Στραγγίζουμε το σπανάκι το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε κι αυτό κι ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε μια τορτίγια ολικής και τυλίγουμε.
Το tip της διατροφολόγου: Στις τορτίγιες διαβάζουμε τα συστατικά. Δεν θέλουμε να έχουν πολλά πρόσθετα και συντηρητικά.
Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο χωρίς γλουτένη από τη διατροφολόγο
Συνταγή για ψωμί λιναρόσπορου χωρίς αλεύρι
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr