Πρωινό… η πιο αγαπημένη στιγμή της ημέρας για πολλούς από εμάς. Οι περισσότεροι, όταν ξυπνάμε, ψάχνουμε για κάτι γλυκό που θα μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Είτε πρόκειται για ένα κομμάτι κέικ, είτε για pancakes με σιρόπι, το γλυκό πρωινό φαίνεται να είναι πιο δημοφιλές από το αλμυρό. Ωστόσο, πώς μπορούμε να απολαύσουμε ένα πρωινό που να είναι όχι μόνο νόστιμο, αλλά και χορταστικό και θρεπτικό;
Αν ψάχνεις τρόπους για να κάνεις το πρωινό σου πιο χορταστικό και υγιεινό, τότε η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου έχει μερικές πολύτιμες συμβουλές να μοιραστεί. Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τη θρεπτική αξία του γλυκού μας πρωινού, σύμφωνα με ανάρτησή της;
Αυξάνοντας την πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες
Η διατροφολόγος επισημαίνει ότι μια εξαιρετική επιλογή είναι η βρώμη. Αυτή η θρεπτική τροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη για περισσότερη ώρα. Μπορείς να την ετοιμάσεις με γάλα ή φυτική εναλλακτική και να την προσθέσεις σε smoothies ή να την απολαύσεις σε μορφή porridge. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι επίσης εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών και πρωτεϊνών.
Και για να προσθέσουμε γλυκιά γεύση, το ιδανικό γλυκαντικό είναι κάποιο λιωμένο φρούτο, όπως οι χουρμάδες. Παρά το γεγονός ότι έχουν φυσικά σάκχαρα, έχουν χαμηλό έως μέτριο γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που τους κάνει υγιεινή επιλογή για το πρωινό μας.
Φυσικά, για ακόμα περισσότερη πρωτεΐνη, μπορείς να προσθέσεις βούτυρο ξηρών καρπών ή γιαούρτι. Αυτές οι επιλογές όχι μόνο θα ενισχύσουν τη γεύση, αλλά και τη θρεπτική αξία του γλυκού πρωινού.
Διάβασε επίσης:
7 ιδέες για πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες
6 πρωτεϊνικές συνταγές για βρώμη από το βράδυ - ιδανικές για απώλεια βάρους