Έχεις όρεξη για κάτι γλυκό, ζουμερό, και ταυτόχρονα ελαφρύ; Αυτό το pudding cake μήλου είναι η απάντηση. Ένα... υβρίδιο πουτίγκας και κέικ, τόσο αφράτο και λαχταριστό που θα το λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά. Και το βασικότερο; Θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά και ένα multi!
Το συγκεκριμένο γλυκάκι, που παρουσιάζει η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου, περιέχει 6 γρ φυτικές ίνες και 10 γρ πρωτεΐνη ανά μερίδα, οπότε είναι χορταστικό χωρίς να σε φουσκώνει. Για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο, αυτό το pudding cake γίνεται το νέο, αγαπημένο μας σνακ.
Pudding cake μήλου
Υλικά
2 μήλα (όχι πολύ μεγάλα)
2 αυγά
100 γρ γιαούρτι
40 γρ χουρμάδες
Κανέλα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 10 λεπτά σε βραστό νερό και τους στραγγίζουμε.
Κόβουμε τα μήλα σε κομματάκια και τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα αυγά, το γιαούρτι και τους χουρμάδες.
Χτυπάμε καλά κι αδειάζουμε σε 2 πυρίμαχα ατομικά φορμάκια που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180 για 30-40 λεπτά.
Έτοιμα!! Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα!!
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο κι απολαμβάνουμε!!!
Σημ.: Αν το μήλο είναι ακέρωτο το αφήνουμε με τη φλούδα.
Μπορούμε να βάλουμε σταφίδες αντί για χουρμάδες κι όταν βγει από το φούρνο μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή/και σταγόνες μαύρης σοκολάτας!!
Το κάθε pudding cake έχει
🔥Θερμίδες: 250
💪Πρωτεΐνη: 10 γρ
🥑Λίπος: 6 γρ
🧈Κορεσμένο λίπος: 2 γρ
🥔Υδατάνθρακες: 44 γρ
🥦Φυτικές ίνες: 6 γρ
Διάβασε επίσης:
Σπιτική μαρμελάδα μήλου με 2 υλικά