Φραουλόψωμο: Η καλοκαιρινή εκδοχή κέικ που σίγουρα θα λατρέψεις

Ειδικά αν είσαι λάτρης της φράουλας.

Τόσο καιρό έχεις αγαπήσει το κλασικό banana bread — και όχι άδικα. Είναι από εκείνα τα κέικ που σου δίνουν την αίσθηση του σπιτιού, της θαλπωρής, και ταιριάζουν τέλεια με έναν ζεστό καφέ ή ένα χαλαρό απόγευμα στον καναπέ. Όμως τώρα, που οι φράουλες είναι στο απόλυτο πικ τους, γιατί να μην τις αξιοποιήσεις με τον πιο νόστιμο και εποχιακό τρόπο;

Το strawberry bread είναι η καλοκαιρινή εκδοχή του αγαπημένου σου κέικ. Έχει φρουτένια γεύση, είναι ανάλαφρο, μυρίζει υπέροχα και σε γεμίζει γλύκα με κάθε μπουκιά. Είναι ιδανικό είτε θέλεις κάτι να σε συνοδεύσει στο γραφείο μαζί με τον πρωινό σου καφέ, είτε όταν απλώς χαλαρώνεις το απόγευμα στο σπίτι και θες μια μικρή απόλαυση χωρίς τύψεις, και η συνταγή από τη διατροφολόγο Βίρνα Σκουλίδη (@dietlicious.v), είναι η κατάλληλη.

Μπορείς να το φτιάξεις εύκολα, να το φυλάξεις για τις επόμενες μέρες και κάθε φορά που θα το δοκιμάζεις, θα σου θυμίζει πως η πιο απλή χαρά μπορεί να κρύβεται σε ένα κομμάτι σπιτικό κέικ με φράουλες.

Συνταγή για strawberry bread

Υλικά:

  • 2 φλ. βρώμη (160γρ.), αλεσμένη
  • 2 μεγάλες, πολύ ώριμες μπανάνες
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • βανιλίνη ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1,5 φλ. φρέσκιες φράουλες, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

1) Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και στρώσε μια λαδόκολλα σε φόρμα για κέικ. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρικό σπρέι.

2) Βάλε τη βρώμη σε ένα μπλέντερ και χτύπα μέχρι να γίνει σαν αλεύρι.

3) Πολτοποίησε τις μπανάνες σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν κρέμα.

4) Πρόσθεσε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακάτεψέ τα καλά, μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υγρά υλικά.

5) Μετάφερε το αλεύρι βρώμης, το baking powder και το αλάτι (όλα τα ξηρά υλικά) στο μπολ με τα υγρά. Ανακάτεψε μέχρι να προκύψει ένας πηκτός, ομοιόμορφος χυλός.

6) Ρίξε μέσα τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακάτεψε απαλά για να μοιραστούν παντού.

7) Άπλωσε το μείγμα στη φόρμα και στρώσε την επιφάνεια ομοιόμορφα. Αν θέλεις, πασπάλισε από πάνω με λίγες ακόμη ψιλοκομμένες φράουλες. Σκέπασε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για να βοηθήσεις το κέικ να φουσκώσει.

8) Ψήσε στην κεντρική σχάρα για 60–75 λεπτά. Στη μέση του χρόνου, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο. Για να ελέγξεις αν είναι έτοιμο, βύθισε ένα μαχαίρι στο κέντρο — πρέπει να βγαίνει καθαρό.

Διάβασε επίσης:

Συνταγή για το viral κέικ γιαουρτιού - χωρίς ζάχαρη, με 3 υλικά

Κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη: Η καλύτερη συνταγή

Ανοιξιάτικο κέικ γιαουρτιού με φράουλες - 5 μόνο υλικά