Το φθινόπωρο έχει το δικό του "γλυκό σύμβολο" και αυτό δεν είναι άλλο από τη μηλόπιτα. Είναι το γλυκό που μυρίζει σπιτική θαλπωρή, ζεσταίνει την κουζίνα και σε κάνει να θέλεις να απολαύσεις ένα κομμάτι με καφέ ή τσάι τα δροσερά απογεύματα.
Τα μήλα, το βασικό υλικό της μηλόπιτας, δεν είναι μόνο αρωματικά και γευστικά, είναι και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Σου προσφέρουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη, βιταμίνη C για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αλλά και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρά σου από τη φθορά. Παράλληλα, σε χορταίνουν χωρίς πολλές θερμίδες, κάνοντάς τα ιδανικό συστατικό για ένα ισορροπημένο γλυκό.
Αν μέχρι τώρα πίστευες ότι για να φτιάξεις μηλόπιτα χρειάζεσαι ώρες, φύλλα, μίξερ ή περίπλοκες διαδικασίες, ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη. Σου έχω τη μηλόπιτα της στιγμής: χρειάζεσαι μόνο τρία υλικά, δεν ανοίγεις φύλλο, δεν λερώνεις μίξερ ούτε κάνεις ατασθαλίες στην κουζίνα. Σε λίγα μόλις λεπτά ετοιμάζεις το μείγμα, το βάζεις στον φούρνο και σε λίγο απολαμβάνεις το πιο αρωματικό, ζουμερό και αφράτο γλυκό του φθινοπώρου.
Η συνταγή είναι τόσο απλή που θα γίνει η αγαπημένη σου για κάθε φορά που θέλεις κάτι γλυκό χωρίς κόπο. Ένα κομμάτι μηλόπιτα θα σε γεμίσει ενέργεια και θα σε βάλει κατευθείαν σε φθινοπωρινό mood.
Συνταγή για μηλόπιτα
Υλικά:
- μέλι
- 1-2 μήλα
- έτοιμο φύλλο σφολιάτα
- αυγό προαιρετικά για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1) Σε ένα αντικολλητικό χαρτί που έχεις τοποθετήσει στο ταψί σου, ρίχνεις σε 4 διαφορετικά σημεία μέλι
2) Πάνω στο μέλι προσθέτεις τα κομμένα κομμάτια μήλου και ξαναρίχνεις μέλι
3) Από πάνω σκεπάζεις με το έτοιμο φύλλο σφολιάτας και αλείφεις με το αυγό
4) Ψήνεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά
Διάβασε επίσης:
Νηστίσιμα blondies ρεβιθιού - Έτοιμα σε 4 μόλις βήματα
Ζουμερή μηλόπιτα χωρίς ζύμη και χωρίς αυγά - Έτοιμη σε λίγα λεπτά