Vegan ατομικά κέικ με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Μια λαχταριστή συνταγή που θυμίζει τα αγαπημένα μας cupcakes.

Η Αλίσια Σίλβερστόουν ακολουθεί μια vegan διατροφή και για του λόγου το αληθές- να μας πείσει πόσο πιο αδύνατη και υγιής είναι- έγραψε ολόκληρο βιβλίο. Η "Κind Diet" ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες αλλά εκείνες που ξεχωρίζουν είναι οι νόστιμες συνταγές της Σίλβερστοουν. Εκείνη που ξεχωρίζει είναι τα λαχταριστά ατομικά κέικ με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο που θυμίζουν τα λατρεμένα cupcakes.

Άλειμμα σοκολάτας με αβοκάντο: Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις

Vegan ατομικά κέικ με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο:

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σόγιας
  • 3/4 φλιτζανιού τραγανό φυστικοβούτυρο (κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη και ανάλατο)
  • 3/4 φλιτζανιού κρακεράκια νηστίσιμα (τύπου graham)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σφενδάμου ή άλλη γλυκαντική ουσία σε κόκκους
  • 1 φλιτζάνι σοκολάτα χωρίς γάλα σε στάλες
  • 1/4 φλυτζάνι γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φυστίκια ή αμύγδαλα

Μπάλες ενέργειας με σοκολάτα και βρώμη ΧΩΡΙΣ ψήσιμο

Εκτέλεση:

  • Βάζεις σε δίσκο με θήκες για cupcakes χαρτάκια (αν βρεις χαρτάκια για κεκάκια από ανακυκλωμένο χαρτί, τόσο το καλύτερο).
  • Λιώνεις το βούτυρο σόγιας σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  •  Ανακατεύεις το φυστικοβούτυρο, τα κράκερς & ζάχαρη σφενδάμου.
  •  Αφαιρείς το μείγμα από τη φωτιά και το κατανέμεις ομοιόμορφα στα χαρτάκια (2 κουταλιές ανά χαρτάκι).
  • Κάνεις μπεν μαρί τη σοκολάτα με το γάλα μέχρι να λιώσει.
  • Με ένα κουταλάκι περιχύνεις τη σοκολάτα πάνω από τα κεκάκια.
  • Γαρνίρεις με τα ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα.
  •  Τοποθετείς στο ψυγείο να πήξουν τα κεκάκια για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρεις.