Μπισκότα σοκολάτας με αβοκάντο, χωρίς βούτυρο, χωρίς αλεύρι και ελάχιστη ζάχαρη

Η διατροφολόγος και blogger Ιωάννα Μανδηλάρη μας δίνει μια υπέροχη γλυκιά συνταγή με λίγες θερμίδες

Aπό την Ιωάννα Μανδηλάρη, ολιστική διαιτολόγο-διατροφολόγο και blogger threpsisnutrition.com

Με μόλις 80 θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και καλά λιπαρά, αυτά είναι τα πιο εύκολα,νόστιμα και υγιεινά μπισκότα που μπορείς να φτιάξεις.

Δες επίσης: Παρφέ με γιαούρτι και μούρα (μόνο 176 θερμίδες)

Μπισκότα Σοκολάτας με Αβοκάντο - Υλικά:

  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 1/4 κούπα μέλι / σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
  • 1/2 κούπα σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 κούπα αμυγδαλοβούτυρο / φυστικοβούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1/4 κ.γλ αλάτι προαιρετικά

  • 2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή φασόλι βανίλιας

Δες επίσης: Vegan alfredo, πέστο παντζαριού, σάλτσα κολοκύθας: 3 ιδέες για σάλτσες για ζυμαρικά που δοκιμάσαμε στο SHAPE

Εκτέλεση: 

  1. Βάζουμε στο μίξερ το αβοκάντο με τη γλυκαντική ουσία, μέχρι να γίνει ομοιογενής κρέμα
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις σταγόνες) και χτυπάμε. Η υφή θέλουμε να είναι παχύρρευστη και κολλώδης.
  3. Προσθέτουμε αν θέλουμε, σε αυτό το σημείο, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά
  4. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, την οποία λαδώνουμε ελαφρά για να αφαιρούνται ακόμη πιο εύκολα τα μπισκότα
  5. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, και τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους. Στρώνουμε λίγο με το κουτάλι αν χρειάζεται 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  για 20-30 λεπτά