Πώς να πετύχεις τραγανά και γευστικά μπισκότα στις γιορτές; Δες τις παρακάτω 5 συμβουλές:
1. Βάλ' τα σε χαρτί
Γλίτωσε από το καθάρισμα στρώνοντας ρυζόχαρτο στο ταψί αντί να τα λαδώνεις. Εν τω μεταξύ, μπορείς να βάζεις τη δεύτερη φουρνιά μπισκότα σε ένα άλλο κομμάτι ρυζόχαρτο, όσο ψήνεται η πρώτη.
2. Κάνε μια μικρή προετοιμασία
Πριν χτυπήσεις τα ασπράδια, έλεγξε ότι το μπολ και το χτυπητήρι είναι τελείως στεγνά. Ακόμη και μία σταγόνα νερό ή λάδι θα εμποδίσουν τα ασπράδια να σφίξουν και να αποκτήσουν την κατάλληλη υφή.
3. Διευκόλυνε το μέτρημα
Όταν μια συνταγή απαιτεί μέλι ή μελάσα, πέρασε ελαφρώς με λάδι τη μεζούρα πρώτα. Έτσι, το κολλώδες σιρόπι θα αφαιρείται εύκολα.
4. Για καλύτερο ξύσμα
Το ξύσμα εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι ή μοσχολέμονο) έχει πολλή γεύση αλλά ελάχιστες θερμίδες. Για να το τρίψεις, αγόρασε ένα ειδικό εργαλείο για φλούδα, που μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις για να τρίψεις τυρί ή σοκολάτα.
5- Διατηρήσέ το
Για να διατηρήσεις φρέσκα τα μυρωδικά για ένα χρόνο, αποθήκευσέ τα σε δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από την κουζίνα ή το ψυγείο.