Ένα τρικ για να ανανεώσεις την πεσμένη ενέργειά σου

Μας ευχαριστείς μετά, όταν θα νιώθεις καλύτερα και θα έχεις ανακτήσει την ενέργειά σου!

Αν σέρνεσαι τις τελευταίες ημέρες και η πεσμένη ενέργειά σου δεν σε αφήνει να ολοκληρώσεις τις δουλειές σου, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, τόσο σωματικούς όσο και ψυχολογικούς.

Γιατί έχεις πεσμένη ενέργεια;

 

Η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή ή υπερβολική σωματική δραστηριότητα είναι μερικοί παράγοντες που σου κλέβουν την ενέργειά σου.

Έλλειψη ύπνου: Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την ανανέωση του οργανισμού και την παραγωγή ενέργειας. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, μειωμένη συγκέντρωση, και δυσκολία στην εκτέλεση καθημερινών εργασιών.

Μη ισορροπημένη διατροφή: Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας. Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμινών, μετάλλων, και υδατανθράκων, δημιουργεί κόπωση.

Χαμηλή δραστηριότητα: Η σωματική δραστηριότητα βοηθά στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας οδηγεί σε κόπωση και μειώνει τη μυϊκή σου μάζα.

Άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), καρδιαγγειακές παθήσεις: Αυτές οι παθήσεις μπορεί να επηρεάσουν την αναπνοή και τη λειτουργία της καρδιάς, με αποτέλεσμα την πεσμένη ενέργεια.

Θυρεοειδικές διαταραχές: Ο θυρεοειδής αδένας παράγει ορμόνες που ρυθμίζουν τον μεταβολισμό. Ο υποθυρεοειδισμός, δηλαδή η μειωμένη λειτουργία του θυρεοειδούς, μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, αύξηση του βάρους, και αίσθημα κρύου.

Διαβήτης: Ο διαβήτης δημιουργεί κόπωση, ειδικά εάν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα δεν είναι ρυθμισμένα.

Έλλειψη σιδήρου: Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, η οποία προκαλεί κόπωση, δύσπνοια, και αίσθημα παλμών.

Φάρμακα: Ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά, τα ηρεμιστικά, και τα αντιψυχωσικά, μπορεί να προκαλέσουν κόπωση ως παρενέργεια.

Κατάθλιψη: Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική διαταραχή που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της πεσμένης ενέργειάς σου.

Άγχος: Το άγχος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κόπωση, ειδικά εάν είναι έντονο ή παρατεταμένο, γιατί ο οργανισμός απελευθερώνει ορμόνες που αυξάνουν την ανταπόκριση του σώματος στο στρες.

Αγχώδεις διαταραχές του ύπνου: Οι αγχώδεις διαταραχές του ύπνου, όπως η αϋπνία και ο εφιάλτης, μπορεί να οδηγήσουν σε κακή ποιότητα ύπνου, η οποία με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει πεσμένη ενέργεια.

Πώς να ανανεώσεις την ενέργειά σου

Χρησιμοποίησε την τεχνική Alexander για επαναφόρτιση 10 λεπτών. Έτοιμη; 

  • Ξάπλωσε ανάσκελα, με το κεφάλι σου να στηρίζεται σε ένα βιβλίο.
  • Λύγισε τα γόνατά σου με τα πέλματά σου να ακουμπούν στο πάτωμα και τοποθέτησε τα χέρια σου στο θώρακά σου.
  • Πάρε 50 αναπνοές: εισέπνευσε από τη μύτη και εξέπνευσε από το στόμα.

Εάν συνεχίζεις να νιώθεις κόπωση και η ενέργειά σου είναι πεσμένη για πολύ καιρό, είναι σημαντικό να συμβουλευτείς έναν γιατρό για να αποκλείσεις πιθανές ιατρικές αιτίες. Ο γιατρός θα σου συστήσει τις κατάλληλες εξετάσεις για να προσδιορίσει την αιτία της κόπωσής σου και να σου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Πώς θα έχεις περισσότερη ενέργεια;