Ενεργός φυτικός μαύρος άνθρακας: Η τάση που θα αλλάξει τη διατροφή μας

Ο ενεργός άνθρακας είναι το μυστικό συστατικό που «ντύνει» gourmet πιάτα με ένα εντυπωσιακό μαύρο χρώμα, όπως το μαύρο παγωτό.

Παγωτό με ενεργό άνθρακα

Όμως, η πραγματική δύναμή του κρύβεται στα μοναδικά οφέλη του για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας και πώς παράγεται

Ο άνθρακας είναι στην ουσία μία λεπτή άοσμη, άγευστη, και μη τοξική μαύρη πούδρα. Είναι ένα 100% φυσικό προϊόν που μπορεί να παραχθεί από μπαμπού, ξύλο, φλοιό καρύδας, κ.α., και με μια ειδική επεξεργασία δημιουργούνται στην επιφάνειά του αμέτρητοι μικροσκοπικοί πόροι που τον κάνουν προσροφητικό, αποκτά δηλαδή την ικανότητα να προσροφά τις τοξικές ουσίες.

Πώς λειτουργεί στον ανθρώπινο οργανισμό

Η σκόνη του άνθρακα είναι ένα υλικό με την ιδιότητα να επικολλάται παντού, συμπεριλαμβανομένων και των τοξινών αποτρέποντάς τες από το να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Ο ενεργός φυτικός άνθρακας όταν εισέρχεται στο έντερο απορροφά όλες τις ανεπιθύμητες τοξίνες, όπως τα πρόσθετα τροφίμων, κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, τοξικά βακτήρια, ενώ προσροφά τα αέρια  και ρυθμίζει τη καλύτερη λειτουργία του.

Καθημερινά tips ευεξίας με τη δύναμη του ενεργού φυτικού άνθρακα

Ο ενεργός φυτικός άνθρακας, εκτός από ευεργετικός είναι και ιδιαίτερα εύχρηστος για να ενσωματωθεί σε καθημερινές συνήθειες στην διατροφή και την περιποίηση που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών και αναδεικνύουν τον καλύτερό μας εαυτό.

Ενεργός φυτικός μαύρος άνθρακας: Η τάση που θα αλλάξει τη διατροφή μας - εικόνα 1

Διατροφή

Από χυμούς ψυχρής έκθλιψης μέχρι ψωμάκια ολικής άλεσης και δροσιστικά παγωτά, ο ενεργός άνθρακας μεταμορφώνει τα καθημερινά σνακς σε λαχταριστά γεύματα που συνεισφέρουν στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος ενώ προστατεύουν από τοξίνες και περιττές ουσίες. Και επειδή μια καλή διατροφή είναι πάνω από όλα μια ισορροπημένη διατροφή, από αυτή δεν μπορεί να λείπει και το αγαπημένο μας καλοκαιρινό επιδόρπιο, ένα δροσιστικό παγωτό. Επιλέγοντας ένα παγωτό με ενεργό φυτικό άνθρακα για ένα ελαφρύ γλύκισμα συνδυάζουμε την απόλαυση ενός παγωτού με τα οφέλη του φυσικού συστατικού.

Όπως μας ενημερώνει ο διατροφολόγος Γιώργος Μουλίνος, MS. PhD φυσιολογίας της άσκησης και της διατροφής: «Ένα παγωτό με ενεργό φυσικό άνθρακα είναι ιδανικό συμπλήρωμα ενός γεύματος, καθώς ευνοεί τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, προωθεί την πέψη και τη λειτουργία του εντέρου, συμβάλλει ενεργά στη μείωση του μετεωρισμού, του φουσκώματος και του τυμπανισμού που ακολουθεί ένα δύσπεπτο μεγάλο γεύμα με πολλές εδώδιμες ίνες, πολλά λιπαρά και άσπρα άλευρα.»

Ενεργός φυτικός μαύρος άνθρακας: Η τάση που θα αλλάξει τη διατροφή μας - εικόνα 2

Περιποίηση

Εκτός από την καλή λειτουργία του οργανισμού, ο ενεργός φυτικός άνθρακας εγγυάται αποτελέσματα και για την εξωτερική εμφάνιση, γεγονός που φαίνεται από την χρήση του σε φυσικά προϊόντα ομορφιάς για το δέρμα και την οδοντοστοιχία. Για ένα άμεσο αποτέλεσμα με homemade συνταγές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενεργό φυτικό άνθρακα για μια αποτοξινωτική μάσκα προσώπου ή για ένα βούρτσισμα των δοντιών.

Κάτι τελευταίο… η μαύρη απόχρωση είναι δείγμα αποτοξίνωσης

Όσον αφορά την κατανάλωση ενεργού φυτικού άνθρακα μέσα από τη διατροφή, το μαύρο χρώμα του φυτικού άνθρακα, αυτής της φυσικής χρωστικής, είναι εμφανές και μετά τη διαδικασία της πέψης και είναι απόλυτα φυσιολογικό να παρατηρηθούν κενώσεις μαύρου χρώματος μετά την κατανάλωση τροφών με φυτικό ενεργό άνθρακα.

Το χρώμα των κενώσεων που ακολουθεί την κατανάλωση φυτικού ενεργού άνθρακα είναι σκούρο έως και μαύρο, όπως όμοια συμβαίνει και με την κατανάλωση παντζαριών ή άλλων τροφίμων με χρώμα, τα οποία χρωματίζουν τις κενώσεις. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται υπέρχρωση και οφείλεται τόσο στη φυσική χρωστική αυτού του συστατικού, όσο και στο γεγονός ότι ο ενεργός φυτικός άνθρακας κατευθύνεται απευθείας στο έντερο και πριν βγει από το σώμα παρασύρει μαζί του τοξίνες, πρόσθετα τροφών, φυτοφάρμακα και τοξικά βακτήρια. Η κατανάλωση του ενεργού άνθρακα δεν συνιστά σε καμία περίπτωση κίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό, αντιθέτως ενισχύει την αποτοξίνωση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next