Αυτή η πασίγνωστη συνήθεια μπορεί να επηρεάζει το σπέρμα του συντρόφου σου

Δεν θα πιστέψεις ποια είναι η καθημερινή συνήθεια που μπορεί να επηρεάσει το σπέρμα του αγαπημένου σου αρνητικά!

sperma

Πιθανότατα δεν ξοδεύεις και πολύ χρόνο σκεπτόμενη το τι επηρεάζει το σπέρμα του συντρόφου σου. Αλλά αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις ένα μωρό κάποια στιγμή ή απλώς να βρεις μία ωραία κουβέντα για συζήτηση, ίσως θα πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα.

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Epidemiology αναφέρει ότι η παρακολούθηση της τηλεόρασης μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στα σπερματοζωάρια του φίλου σου.

Για την έρευνα, οι επιστήμονες εξέτασαν περισσότερους από 1.200 νέους άνδρες και συνέλεξαν πληροφορίες σχετικά με την καθιστική ζωή τους, δηλαδή πόσο συχνά βλέπουν τηλεόραση ή κάθονται μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Επίσης, πήραν δείγμα από το σάλιο και το αίμα τους.

Τα ευρήματα ήταν τα εξής: Οι άνδρες που έβλεπαν περισσότερη τηλεόραση είχαν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν χαμηλότερες μετρήσεις σπέρματος σε σχέση με αυτούς που δεν έβλεπαν τηλεόραση(υπάρχουν και αυτοί όπως φαίνεται). Συγκεκριμένα, αυτοί που έβλεπαν 5 ώρες τηλεόραση την ημέρα είχαν έναν μέσο, συνολικό αριθμό 104 εκατομμυρίων σπερματοζωαρίων σε σχέση με τα 158 εκατομμύρια των ανδρών που δεν έβλεπαν τηλεόραση.

Οι άνδρες που έβλεπαν τηλεόραση παρουσίαζαν και χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.

Μάλιστα, όσο περισσότερη τηλεόραση έβλεπαν, τόσο χαμηλότερα ήταν και τα επίπεδα τεστοστερόνης τους. Όλως περιέργως, ο χρόνος μπροστά στον υπολογιστή δεν συνδεόταν με τις χαμηλές μετρήσεις σπέρματος. Οι άνδρες που ήταν πιο γυμνασμένοι είχαν και περισσότερα σπερματοζωάρια σε σχέση με αυτούς που δεν βρίσκονταν σε φόρμα.

Και τι σημαίνουν όλα αυτά; Ενώ ο χρόνος μπροστά στην τηλεόραση σχετίζεται με χαμηλότερους αριθμούς σπέρματος, πιθανότατα κάτι άλλο συμβαίνει, όπως το γεγονός ότι οι άνθρωποι που είναι λιγότερο δραστήριοι συνηθίζουν να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο καθισμένοι στον καναπέ.

Οπότε, εάν ο σύντροφός σου δεν χάνει μέρα που να μην πηγαίνει στο γυμναστήριο, αλλά λατρεύει και να βλέπει ποδόσφαιρο ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, οι αριθμοί των σπερματοζωαρίων του μπορεί ακόμα να είναι υψηλότεροι από αυτούς κάποιου άνδρα που μπορεί να λατρεύει να κάνει το ίδιο, χωρίς όμως να γυμνάζεται συχνά.

Και αν ο φίλος σου ανήκει στην τελευταία κατηγορία, μην πανικοβάλλεσαι. Και πάλι μιλάμε για μεγάλη ποσότητα σπέρματος και χρειάζεται μόνο ένα σπερματοζωάριο για να κάνεις ένα μωράκι. Επίσης, πέντε ώρες τηλεόρασης την ημέρα είναι ένα αρκετά υπερβολικό ποσό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next