Η γονιμότητα περνάει από το στομάχι: Να τι ΔΕΝ πρέπει να τρως!

Σιγά το νέο, θα σκεφτείς. Όμως, είσαι πραγματικά σίγουρη ότι γνωρίζεις;

Θωράκισε τον οργανισμό σου.

Και ποια γυναίκα δεν γνωρίζει σήμερα ότι μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα, συνδέεται άμεσα με τη γονιμότητα. Πρόσεξε ωστόσο τα παρακάτω «όχι» για να βοηθήσεις λίγο περισσότερο την κατάσταση.

Στοπ στο κόκκινο κρέας

Η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει το επίπεδο της αμμωνίας στο σώμα, κάτι που μπορεί να παρεμποδίσει τη γονιμοποίηση του ωαρίου στη μήτρα.

Το κοτόπουλο να είναι βιολογικό

Τα κοτόπουλα που εκτρέφονται συμβατικά είναι γεμάτα αντιβιοτικά και ορμόνες, κάτι που μπορεί να επιφέρει διαταραχή στην ορμονική σου ισορροπία.

Αλκοόλ με... πολύ μέτρο

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε γυναίκες άνω των 30 ετών που κατανάλωναν περισσότερα από 7 ποτά την εβδομάδα καταγράφηκαν αυξημένα ποσοστά υπογονιμότητας. Μάλιστα, οι ερευνητές συστήνουν στις γυναίκες να μην κάνουν ούτε περιστασιακές κραιπάλες με αλκοόλ διότι και αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον κύκλο της περιόδου.

Πες όχι σε όλα τα αναψυκτικά

Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί. Η ποιότητα των ωαρίων επηρεάζεται αρνητικά από την κατανάλωση αναψυκτικών, είτε αυτά περιέχουν ζάχαρη είτε είναι διαίτης. Μάλιστα, η κατανάλωση λάιτ αναψυκτικών, υποστηρίζουν ότι δρα αρνητικά και στα ποσοστά επιτυχούς εμφύτευσης του εμβρύου στη μήτρα στις περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next