Περιποίηση προσώπου πριν τα 30: 8 beauty συνήθειες που καλό είναι να υιοθετήσεις από νωρίς

Και που θα θέσουν τις βάσεις για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα τις επόμενες δεκαετίες της ζωής σου.

δέρμα iStock

Εάν διανύεις την τρίτη δεκαετία της ζωής σου, πιθανόν να ξέρεις ήδη πόσο σημαντική είναι η περιποίηση προσώπου πριν τα 30 σου. Ίσως ακολουθείς ήδη κάποιες beauty συνήθειες (good for you), ίσως πάλι είσαι πιο ξέγνοιαστη αναφορικά με τις διάφορες skincare πρακτικές, ιδίως αν βρίσκεσαι στα early 20s.

Επειδή όμως και σε αυτήν την περίπτωση ταιριάζει το "Προσέχουμε για να έχουμε", διάβασε παρακάτω ποια είναι τα must της περιποίησης του δέρματος, που καλό είναι να εφαρμόζεις από νωρίς, έτσι ώστε να διατηρήσεις μια νεανική, υγιή και λαμπερή επιδερμίδα και τις επόμενες δεκαετίες της ζωής σου.

Δες παρακάτω ποιες είναι αυτές:

#1. Νερό

Δεν σου λέμε κάτι που δεν έχεις ακούσει ήδη, καθώς είναι γνωστό το νερό κάνει θαύματα στην επιδερμίδα. Καλό είναι να καταναλώνεις 1,5 με 2 λίτρα νερό την ημέρα (η ποσότητα ποικίλλει ανάλογα τα κιλά, την ηλικία και άλλες ανάγκες του οργανισμού). Για να είσαι σίγουρη, φρόντισε να πίνεις 8 ποτήρια τη μέρα - μπορείς να προσθέτεις φέτες λεμονιού ή αγγουριού για να αλλάζεις λίγο τη γεύση του και να σου είναι πιο ευχάριστο.

#2. Σωστός ύπνος

Και δεν εννοούμε κατ' ανάγκη πολλές ώρες, αλλά τις σωστές ώρες. Καλό είναι να τηρείς ένα λογικό πρόγραμμα ύπνου προσαρμοσμένο φυσικά στις δικές σου ανάγκες. Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, προτείνεται να μην ξενυχτάς σε συχνή βάση, καθώς αν σε παίρνει ο ύπνος στις 3 το πρωί και ξυπνάς 1 το μεσημέρι, μπορεί να έχεις κοιμηθεί 10 ολόκληρες ώρες μεν, αυτές δεν είναι ωφέλιμες δε. Ίσως μάλιστα έχεις παρατηρήσει ότι οι πάρα πολλές ώρες ύπνου δεν σημαίνουν αναγκαστικά και ότι ξεκουράζεσαι, αφού έχει συμβεί σε όλες να ξυπνήσουμε με πονοκέφαλο και αίσθηση κούρασης ακόμα και μετά από 12ωρα συνεχόμενου ύπνου. Φυσικά, δεν εννοούμε ότι πρέπει να κοιμάσαι λίγο - 7 με 8 ώρες θεωρούνται ιδανικές για να ξεκουραστεί το σώμα και το μυαλό σου.

Δες τη συνέχεια στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i