3 λόγοι που τα μαλλιά σου μακραίνουν "αργά και βασανιστικά"

Kαι τι να κάνεις για να επισπεύσεις την όλη διαδικασία.

Μακριά μαλλιά iStock

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα μακριά και λαμπερά μαλλιά αποτελούν την ιδανική βάση για να δημιουργήσουμε πολλά και διαφορετικά χτενίσματα. Ωστόσο γνωρίζουμε καλά πως το να αποκτήσουμε το μάκρος των ονείρων μας ή το να διατηρήσουμε τα μακριά μας μαλλιά υγιή δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Κάπως έτσι, προκειμένου να καταλάβουμε γιατί οι προσπάθειες μας να αποκτήσουμε το επιθυμητό μάκρος δεν αποδίδουν, αναζητήσαμε τις αιτίες που πιθανότατα μας κρατούν μακριά από το hair-look των ονείρων μας.

Έλλειψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων

Όταν θέλουμε να αποκτήσουμε λαμπερά και μακριά λαμπερά μαλλιά, η διατήρηση της καλής διατροφής είναι επιτακτική. Μάλιστα, σύμφωνα με τους διατροφολόγος πρέπει να βεβαιωθούμε ότι επιλέγουμε τροφές, οι οποίες είναι πλούσιες σε ιώδιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Β, ωμέγα 3 και σίδηρο. Ιδανικά μπορούμε να κάνουμε μια εξέταση αίματος για να εντοπίσουμε τυχόν ανεπάρκειες και να στοχεύσουμε μετά στα κατάλληλα συμπληρώματος διατροφής, σύμφωνα με τη καθοδήγηση του γιατρού μας.

Επιπλέον τα καλά λιπαρά και οι πρωτεΐνες είναι ιδανικά στοιχεία για να εξασφαλίσουμε μακριά μαλλιά. Τα αμινοξέα της πρωτεΐνης χτίζουν δυνατά κύτταρα της τρίχας, ενώ τα καλά λιπαρά θρέφουν αυτά τα κύτταρα, κάνοντας τα μαλλιά μας να φαίνονται λαμπερά. Τέλος ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι η βιταμίνη C, καθώς ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο διατηρεί τα μαλλιά πυκνά και δυνατά. Πλούσιες πηγές βιταμίνης C περιλαμβάνουν τα εσπεριδοειδή, η πιπεριά οι φράουλες και τα χόρτα.

Δείτε περισσότερα στο elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i