Η πιο συνηθισμένη παράλειψη στην περιποίηση προσώπου που μπορεί να προκαλέσει φθορά στις βλεφαρίδες σου

Δες πώς θα τις κάνεις πιο δυνατές και ανθεκτικές ώστε να δείχνουν πάντοτε υπέροχες - ακόμα και χωρίς μάσκαρα.

βλεφαριδες

Παρατηρείς αδυναμία, ακόμα και πτώση στις βλεφαρίδες σου; Είναι γεγονός ότι οι συνθήκες της καθημερινότητας ευνοούν κάποιες κακές συνήθειες που όλες μας λίγο πολύ έχουμε υιοθετήσει κατά καιρούς, όπως το πρόχειρο ντεμακιγιάζ (καμιά φορά και το ανύπαρκτο), το συχνό μακιγιάζ των βλεφαρίδων με αμφιβόλου ποιότητας μάσκαρα, το δυνατό τρίψιμο με τα χέρια κ.ο.κ. 

Ωστόσο, η κυριότερη παράλειψη που πραγματικά μπορεί να αποβεί καταστροφική για τις βλεφαρίδες είναι να μην αφαιρείς τη μάσκαρα πριν κοιμηθείς - ή να την αφαιρείς ανελλιπώς. 

Το αποτέλεσμα μάλιστα, που μπορεί να δεις άμεσα, είναι οι διάφοροι ερεθισμοί στην περιοχή των ματιών αλλά και οι πιο αδύναμες βλεφαρίδες. Αναλυτικότερα, αν δεν ξεβάψεις καλά τα μάτια σου από μολύβια ματιών και σκιές, είναι πιθανό να εισχωρήσουν τα προϊόντα στα μάτια σου ενώ κοιμάσαι και να τα ερεθίσουν προκαλώντας από ερεθισμούς και κοκκινίλες (το λιγότερο) μέχρι και μολύνσεις και πρήξιμο στα βλέφαρα και στη γύρω περιοχή (το πιο σοβαρό).

Επιπλέον, αν δεν αφαιρέσεις πολύ καλά τη μάσκαρα, κινδυνεύεις να προκαλέσεις ερεθισμούς τόσο στα βλέφαρα όσο και στις ίδιες τις βλεφαρίδες, που μπορεί με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε βλεφαρίτιδα, μολύνσεις αλλά και αδυναμία στις βλεφαρίδες. Η μάσκαρα τις σκληραίνει, με αποτέλεσμα οι βλεφαρίδες να κοκαλώνουν (λογικό) για να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Αυτό όμως σημαίνει ότι οι κοκαλωμένες, σκληρές βλεφαρίδες είναι πιο επιρρεπείς στο σπάσιμο κατά τη διάρκεια του ύπνου, όταν στριφογυρίζεις στο κρεβάτι και υπάρχει έντονη τριβή με το μαξιλάρι.

Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i