#ShapePeople: Η Αλεξάνδρα Ρίζου μοιράζεται μαζί μας την αγάπη της για τη yoga

Πραγματικοί άνθρωποι που είναι και οι ίδιοι πρότυπα στο mantra του Shape. Μας εμπνέουν και θέλουμε να τους γνωρίσεις κι εσύ. Join the Shape movement!

aleksandra-rizou-default

Αλεξάνδρα Ρίζου, δασκάλα yoga, www.capturingbalance.com,

Ιnstagram: @capturing_balance/@aleksandra_yoga

O αθλητισμός υπήρχε πάντα στη ζωή της. Τένις, σύγχρονος χορός και αναρρίχη ση είναι λίγα μόνο από τα ενδιαφέροντα της Αλεξάνδρας, αλλά η αγάπη της για τη yoga και η εσωτερική της ανά γκη να μοιραστεί αυτό το δώρο την έκαναν να ακολουθήσει το δρόμο της διδασκαλίας yoga σε ενήλικες και παιδιά.

Η μέρα της στο πιάτο

«Η ημέρα ξεκινάει πάντα με ένα green smoothie ή όποιο άλλο υγιεινό πρωινό εμπνευστώ και πάντα από τα χεράκια μου. Έπειτα έχει πολλά μικρά γεύματα τα οποία καθορίζονται από τις προπονήσεις. Όσπρια και λαχανικά κυρίως, ξηροί καρποί και πολλά φρούτα!»

Για την άσκηση

«Εκτός από τις ώρες που διδάσκω και παράλληλα ασκούμαι κι εγώ, έχω σχεδόν κάθε βράδυ 2 ώρες πρακτική στην asthanga, vinyasa και dharma yoga υπό την επίβλεψη των καλύτερων δασκάλων στην Ελλάδα. Αν προσθέσεις και κάποιες Κυριακές για hiking ή αναρρίχηση, το πρόγραμμα είναι γεμάτο».

Είναι η yoga για όλες τις γυναίκες;

«Εννοείται! Για κάθε ηλικία, σωματότυπο, αλλά και για κάθε ψυχολογική κατάσταση: Μπορεί να σε δυναμώσει αλλά και να σε χαλαρώσει, να σε ηρεμήσει αλλά και να σου δώσει το kick start που πολλές φορές χρειάζεσαι».

#ShapePeople: Η Αλεξάνδρα Ρίζου μοιράζεται μαζί μας την αγάπη της για τη yoga - εικόνα 1

Για την ευτυχία

«Πρότυπό μου είναι σίγουρα οι γονείς μου, γιατί τώρα βλέπω πόσο σημαντική είναι η δημιουργία μιας ευτυχισμένης οικογένειας χωρίς πολλά υλικά αγαθά, αλλά με πολλή αγάπη! Το αγαπημένο μου σύμβολο, που το έχω και ως τατουάζ πάνω μου, είναι το unalome – μία από τις έννοιές του είναι να βρεις το δρόμο σου. Κι αυτό νομίζω ότι χαίρομαι ως τώρα, ότι βρήκα τον άνδρα που με ολοκλήρωσε και ξεκίνησα τη δική μου οικογένεια, αλλά και το νόημα στη ζωή μου μέσα από τη yoga και τη διδασκαλία».

Για την εικόνα του σώματος

«Όλα τα σώματα είναι τέλεια όταν παύεις να ψάχνεις για ψεγάδια! Το σώμα μας είναι το πιο απίθανο πράγμα που μας ανήκει. Αν καταλάβουμε αυτό, τότε θα του δώσουμε τα σωστά καύσιμα, την κίνηση και τον πρέποντα σεβασμό και θα εστιάσουμε σε ό,τι πραγματικά αξίζει, όπως η συμπεριφορά μας στους άλλους, η ψυχή μας, η αγάπη και η υγεία, όχι το νούμερο στο παντελόνι».

#ShapePeople: Η Αλεξάνδρα Ρίζου μοιράζεται μαζί μας την αγάπη της για τη yoga - εικόνα 2

Για τα πρότυπα στα social media

«Mου αρέσει να είμαι ο εαυτός μου και να επηρεάζω θετικά μέσα από τις ιστορίες μου στα social media. Μοιράζομαι το καθημερινό μου ταξίδι χωρίς φίλτρα και γενικά νιώθω ότι συμμετέχω σε μια μεγάλη παρέα. Ειλικρινά, μου αρέσει η “μεγαλύτερη οθόνη”, αυτή που βλέπουν τα μάτια μου από την κορυφή ενός βουνού ή από την άκρη μιας παραλίας».

Τι θα ήθελες να αλλάξεις επάνω σου;

«Δε σκέφτομαι τι θέλω να αλλάξω επάνω μου, μόνο να προσθέσω θέλω! Πιο πολλά τατουάζ, πιο πολλά σημάδια από ατελείωτα βουνά, πιο πολλές εικόνες στα μάτια μου – όμορφα εφόδια!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i