Με πόση στέβια αντικαθιστάς τη ζάχαρη στα γλυκά;

Θέλεις να φτιάξεις γλυκά με στέβια; Μάθε τα μυστικά της και κυρίως με πόση στέβια αντικαθιστάς τη ζάχαρη για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στις συνταγές σου.

shutterstock_112899022

Εάν θέλεις να φτιάξεις κάποιο γλυκό χωρίς να επιβαρυνθείς με τις "κενές" θερμίδες της ζάχαρης, η στέβια είναι μια από τις καλύτερες λύσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις με πόση στέβια αντικαθιστάς τη ζάχαρη, γιατί δεν είναι το ίδιο γλυκές.

Η αναλογία είναι περίπου 1 γραμμ. στέβια προς 8-12 γραμμ. ζάχαρης. Χρησιμοποιείς, δηλαδή, 8 έως 12 φορές λιγότερη ποσότητα, ανάλογα με τη συνταγή. Προσοχή στην ποσότητα: αν χρησιμοποιήσεις πολλή, υπάρχει περίπτωση το αποτέλεσμα να πικρίζει.

Να χρησιμοποιήσω στέβια ή άλλο φυσικό γλυκαντικό;

Ποιο από τα πλέον δημοφιλή φυσικά γλυκαντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο να προτιμήσεις και τι πρέπει να γνωρίζεις γι' αυτά; Κάνε κλικ στη φωτογραφία για να το μάθεις!

Για να μπορέσεις να έχεις ίδιο ή παρόμοιο αποτέλεσμα ως προς την όψη, τη δομή και την υφή των γλυκών, θα πρέπει να κάνεις αλλαγές και στα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Για το λόγο αυτό, για να παρασκευάσεις ένα γλυκό με stevia, θα πρέπει να βασιστείς σε ακριβείς συνταγές, όπως οι δύο παρακάτω. Cheesecake με βύσσινο: δες τη συνταγή εδώ Creme Brulee με λίγες θερμίδες: δες τη συνταγή εδώ  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i