Πανσέληνος / Μερική Σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο: Πώς επηρεάζονται τα ζώδια;

Στις 19 Νοεμβρίου 2021.

Πανσέληνος iStock

Την Παρασκευή 19/11 πραγματοποιείται μια πανσέληνος (έκλειψη Σελήνης) στην 27.14 μοίρα του Ταύρου στις 11:57:17. Ανήκει στην οικογένεια Saros 126. Παρόμοιες εκλείψεις έχουν γίνει στις 15/9/1913 (Βαλκανικοί πόλεμοι, επιδημία τύφου στην Αθήνα με πάνω από 300 θύματα), 26/9/1931 (σεισμός στη Ν.Ζηλανδία με 258 νεκρούς), 7/10/1949 (Ελληνικός Εμφύλιος), 18/10/1967 (Πόλεμος στο Βιετνάμ, ο Παττακός ηγείται πραξικοπήματος), 28/10/1985 (δολοφονία Μομφεράτου από τη 17 Νοέμβρη), 9/11/2003( τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καζαμπλάνκα, τροχαίο με θύματα 21 μαθητές στα Τέμπη, πόλεμος στο Ιράκ, ). Η διάρκειά της έκλειψης θα είναι 107 λεπτά και η επιρροή της θα κρατήσει αρκετούς μήνες. Είναι η μεγαλύτερη Σεληνιακή έκλειψη σε διάρκεια από το 1440 και η μεγαλύτερη ως το 2669. Η έκλειψη συντελείται, όπως είπαμε στην 27 μοίρα του Ταύρου, σε έναν κακό απλανή αστέρα, τον Caput Algol, που δείχνει κυριολεκτικά και μεταφορικά βλάβες, αποκεφαλισμό, θέματα με λαιμό/αυχένα. Συνδέεται με δολοφονίες, αιφνίδιους θανάτους, ακραία καιρικά φαινόμενα. Είναι επιρρεπής στη βία, τα τρομοκρατικά χτυπήματα και την εγκληματικότητα, το κακό και τις μεταδοτικές ασθένειες. Μας δημιουργεί ένα αίσθημα οικονομικής και συναισθηματικής ανασφάλειας. Τα αστέρια σε αυτήν την περιοχή είναι πολύ συναισθηματικά και έχουν χαρακτηριστικά από τις Πλειάδες, έχουν δώσει όμως και εμμονές, αυτοκτονίες, μαζικούς θανάτους, δικτατορία. Τη Σεληνιακή έκλειψη θα δουν ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ένα μεγάλο μέρος της Ασίας, Αυστραλία, Βόρεια/Δυτική Αφρική, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Ειρηνικός, Ατλαντικός, Ινδικός Ωκεανός, Αρκτική. Είναι μια ιδιαίτερη έκλειψη και η μοναδική στον 21ο αιώνα που θα περάσει πάνω από τον Βόρειο Πόλο. Το μονοπάτι που θα ακολουθήσει είναι Μπουένος Άιρες, Καράκας, Λίμα, Ουάσινγκτον, Μόντρεαλ, Σίδνει, Τόκιο, Γουατεμάλα, Σαν Σαλβαδόρ, Αβάνα, Σαντιάγο, Σεούλ, Ρέικιαβικ, Πεκίνο, Όκλαντ, Σαν Χουάν, Άγιος Ντομίνγκο, Μεξικό, Ταιπέι, Μελβούρνη. Οι χώρες που θα επηρεαστούν από την έκλειψη είναι Ιρλανδία, Μικρά Ασία, Καύκασος, Κύπρος, Περσία, Πολωνία, Ελληνικό Αρχιπέλαγος, Γεωργία, Αυστρία. Δεν θα είναι ορατή στη χώρα μας.

Η έκλειψη πραγματοποιείται στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού, στο τρίτο δεκανό του Ταύρου. Μέχρι την άνοιξη του 2023 θα έχουμε 6 εκλείψεις στον άξονα αυτό. Το τρίτο δεκαήμερο του Ταύρου κυβερνάται από τον Κρόνο. Η έκλειψη αυτή δείχνει ακραία καιρικά φαινόμενα, καταστροφικούς σεισμούς, έντονη σεισμική δραστηριότητα, προβλήματα με καλλιέργειες, προβλήματα με τη γη. Οι εκλείψεις σε ζώδια της Γης φέρνουν καταστροφές σε αγροτικά προιόντα και προκαλούν μεγάλες ζημιές και υπογραμμίζουν την ανάγκη για επί τόπου δράση. Επηρεάζονται τα ακίνητα των ανθρώπων, οι περιουσίες, η γη, τα αγαθά, η συγκομιδή, η πατρίδα, οι οικογένειες. Ο Ταύρος είναι ένα σταθερό ζώδιο της Γης που έχει να κάνει με θέματα της φύσης, με το φυσικό περιβάλλον, τους φυσικούς πόρους, τη γεωργία, την παραγωγή τροφίμων. Κατά συνέπεια μπορεί να συμβούν καθοριστικές αλλαγές που θα επηρεάσουν τη φύση και την φυσική υποδομή του ανθρώπινου πολιτισμού. Ο Ταύρος συνδέεται με τον φυσικό κόσμο, με το σώμα μας, τη γη, τα ζώα, τα τρόφιμα, τα χρήματα και τον τρόπο με τον οποίο αποδίδουμε αξία σε αυτά τα πράγματα. Αντιπροσωπεύει αυτό που είναι απτό, αυτό που μπορούμε να αγγίξουμε, αντιπροσωπεύει την ύλη, τον πλούτο, τα ουσιώδη πράγματα που μας δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας. Ο Ταύρος είναι συντηρητικός ενώ ο Ουρανός που βρίσκεται στο ζώδιο αυτό θέλει το νέο, το ακραίο, την επανάσταση, την αλλαγή. Ο Ουρανός λοιπόν απειλεί την ασφάλεια του Ταύρου. Ο Ουρανός στον Ταύρο αλλά και οι εκλείψεις στον άξονα αυτό θα φέρουν αλλαγές σε ιδιοκτησίες, σε γεωργικές πρακτικές, στο τραπεζικό σύστημα και τις τραπεζικές συναλλαγές, τις επενδύσεις, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, τα χρέη κρατών, την εθνική ασφάλεια κρατών. 

Οι αλλαγές που θα συντελεστούν θα είναι τεράστιες, είναι μια διαδικασία που ελέγχει η φύση και όχι ο άνθρωπος. Μπορεί η ύλη να είναι σημαντική, μπορεί οι καταστάσεις που βιώνουμε να είναι δύσκολες,όμως αργότερα θα δούμε μια νέα εποχή να ανοίγετε μπροστά μας, με την τεχνολογία να πρωταγωνιστεί και να θεραπεύει τον άνθρωπο χωρίς να χρειάζεται περίθαλψη, με νέους τρόπους μεταφοράς και επικοινωνίας. Οι εκλείψεις στον άξονα αυτό που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ σημαντικές και θα επιφέρουν τεράστιες αλλαγές, οι εκλείψεις του 2022 είναι πολύ σοβαρές για την ανθρωπότητα. Με την Γη να απειλείται, καμία κιβωτός δεν μπορεί να μας σώσει, μόνο η κιβωτός της συνειδητοποίησης των καταστάσεων, η κιβωτός της συνείδησης. Επιβάλλεται να υπερασπιστούμε την ειρήνη, την αγάπη, τις αξίες, το περιβάλλον, τον πλανήτη μας.

Οι εκλείψεις αυτές φέρνουν αλλαγές, αποκαλύψεις, το τέλος καταστάσεων και σχέσεων, ξαφνικά γεγονότα, γι αυτό ας είμαστε ψύχραιμοι, συντηρητικοί στα έξοδα, σε επαγρύπνηση με την πανδημία και τη φυσική μας κατάσταση. Κυβερνήτης της έκλειψης είναι η Αφροδίτη, που βρίσκεται στον σκληρό Αιγόκερω. Μπορεί να συμβούν στη ζωή μας κάποια μοιραία, καρμικά γεγονότα που θα μας βοηθήσουνε να εξελιχθούμε και να προοδεύσουμε.

Κατά τ’άλλα, το φεγγάρι κάνει τρίγωνο με τον Πλούτωνα. Τα συναισθήματα θα είναι έντονα και παθιασμένα. Θα ξυπνήσουν πάθη που έχουν ανάγκη να εκφραστούν. Την ίδια μέρα, η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω σχηματίζει τρίγωνο με τον Ουρανό ευνοώντας απρόσμενες συναντήσεις και γνωριμίες. Η αγάπη, ο έρωτας, το πάθος, θα ευνοηθούν. Θα υπάρξουν οικονομικές εύνοιες, οι επενδύσεις αποδίδουν. Ο Άρης στο Σκορπιό, σε αντίθεση με τον Ουρανό, φέρνει κάποιες εντάσεις και βία που απαιτούν ψυχραιμία ενώ ο Ερμής στο Σκορπιό, σε αντίθεση με την Σελήνη, φέρνει μυστικά και παρασκηνιακές καταστάσεις αλλά και μυστικές πληροφορίες στο προσκήνιο. Το τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού δημιουργεί μια αστάθεια, φέρνει ανατροπές. Είναι μια περίοδος άγχους και εξέγερσης έναντι σε κάθε περιορισμό ελευθερίας. Το τετράγωνο που σχηματίζει το φεγγάρι με τον Δία στον Υδροχόο να είναι σε πολύ καλή μοίρα, μπορεί να φέρει αρμονία και ισορροπία.

Πώς θα επηρεάσει η πανσέληνος/Σεληνιακή έκλειψη τα ζώδια; Διάβασε και τον ωροσκόπο σου στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i