Πώς θα μετατρέψεις το σπίτι σου σε έναν θετικό χώρο;

3 τρόποι να το πραγματοποιήσεις εύκολα και γρήγορα.

unsplash unsplash

Όταν γυρνάς στο σπίτι σου από τη δουλειά, επιθυμείς να νιώθεις αισθήματα χαράς και ζεστασιάς, ώστε να μην σε ενοχλεί καθόλου να περνάς ώρες σε αυτό. Μην ξεχνάμε πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας το σπίτι μας ήταν ο μοναδικός χώρος που βλέπαμε και μέναμε για μέρες και δεδομένου ότι πολλοί συνεχίζουν με το work from home, οφείλουν να έχουν δημιουργήσει ένα ευχάριστο περιβάλλον για την καθημερινότητά τους. Αναρωτιέσαι, λοιπόν, πώς θα μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα απόλυτα θετικό χώρο;

1. Decluttering

Ένας χώρος με αρκετά περιττά πράγματα και ακαταστασία είναι λογικό να σου προκαλεί άγχος και κακή διάθεση. Για πολύ κόσμο μία τέτοια εικόνα μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή, αν εξαιρέσουμε εκείνους που αποζητούν τη δημιουργική ακαταστασία. Προκειμένου, λοιπόν, να χαρίσεις γαλήνιο vibe στον χώρο σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αποχαιρετήσεις ό,τι σου πιάνει χώρο και να συμμαζέψεις εκείνα που δεν βρίσκονται στη θέση τους.

2. Βάλε χρώμα

Δεν είπαμε να υπερβάλλεις, ωστόσο λίγο χρώμα στους χώρους του σπιτιού σου θα φωτίσουν την ημέρα σου. Επίλεξε τα παστέλ, καθώς είναι εκείνα που παραπέμπουν στα χρώματα που βρίσκουμε στο φυσικό περιβάλλον. Τι βλέπουμε όταν βγαίνουμε έξω; Το γαλάζιο του ουρανού, το πράσινο των φύλλων, το καφέ του χώματος. Σύμφωνα με έρευνες, τα φυσικά χρώματα αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης της αγάπης. 

Διαβάστε Επίσης

3. Φέρε το έξω - μέσα

Μία βόλτα στο πράσινο σε βοηθά να βρεις την αυτοκυριαρχία σου και την ηρεμία σου. Πώς θα γίνει αυτό να συμβαίνει και στο σπίτι σου; Απλά γέμισε τον χώρο σου με φυτά, δίνοντας παράλληλα χρώμα στα δωμάτιά σου. Όπως έρευνες έχουν αποδείξει, τα φυτά στον εσωτερικό χώρο μπορούν να μειώσουν το στρες και να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Ειδικότερα, έχουν την ικανότητα να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή σου, αλλά και τη διάθεσή σου, μέσω του "εξαγνισμού" του αέρα. Και ξέρεις ποιο είναι το θετικό σε όλα αυτά; Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν χρειάζονται αρκετή φροντίδα, κάνοντας εύκολη τη διατήρησή τους, ακόμα κι αν δεν έχεις μάστερ στην κηπουρική ή δεν είσαι ιδιαίτερα επιμελής με την "περιποίησή" τους.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i