Αναβάθμισε το LinkedIn σου | Η Digital Strategist Αρετή Βάσσου αποκαλύπτει όλα τα μυστικά

Η Αρετή Βάσσου, Digital Strategy Director του IDEADECO SEO Copywriting Agency αποκαλύπτει μοναδικά μυστικά που θα κάνουν την εικόνα σου στο LinkedIn να εκτοξευθεί στα ύψη!

LinkedIn istock

Αν η τελευταία φορά που ενημέρωσες το LinkedIn προφίλ σου ήταν όταν έψαχνες για νέα θέση εργασίας και έχουν περάσει πάνω από δυο χρόνια τότε αξίζει να ρίξεις μια ματιά σε αυτό τον συνοπτικό οδηγό βελτίωσης και αναβάθμισης του LinkedIn.

Η Αρετή Βάσσου, Digital Strategy Director του IDEADECO SEO Copywriting Agency, δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πως το LinkedIn μπορεί να απογειώσει την επαγγελματική σου εξέλιξη.

7 μυστικά για να αναβαθμίσεις το LinkedIn σου

  1. Εκμεταλλεύσου το Summary / About Το summary / about section
  2. Βάλε τη Δικτύωση στο πρώτο πλάνο 
  3. Δυνάμωσε το προφίλ σου με τα κατάλληλα Keywords 
  4. Βάλε σε τάξη το Experience, τα Endorsements, τα Skills και τα Projects 
  5. Δημοσίευσε αξιόλογο περιεχόμενο 
  6. Πρόσθεσε επαγγελματικές εικόνες και γραφιστικά
  7. Παρακολούθησε τις εξελίξεις

Διάβασε ακόμη: "Εργασιακή δυστυχία": Πώς να λατρεύεις τη δουλειά σου, ανεξάρτητα από τον μισθό σου

1. Εκμεταλλεύσου το Summary / About Το summary / about section

Δεν πρέπει ποτέ να παραμένει άδειο ή ανεκμετάλλευτο. Χρησιμοποίησέ το για να συστηθείς με λίγες, αλλά ουσιαστικές πληροφορίες, καταρτίζοντας τα δυνατά σου σημεία με ακρίβεια. Μην ξεχνάς τα bullet points για να δώσεις πνοή στις ειδικότητες και τα talent σου.

Και ναι, είναι στρατηγικής σημασίας να συμπεριλάβεις και τα στοιχεία επικοινωνίας για όσους θέλουν να συνεργαστούν μαζί σου χωρίς να γίνει αντιληπτό στην αγορά. Προσθέστε τα πιο σημαντικά links ή videos σου στο featured section γιατί και εδώ ισχύει πως η πρώτη εντύπωση μετράει.

2. Βάλε τη Δικτύωση στο πρώτο πλάνο 

Εδώ και πολύ καιρό το LinkedIn λειτουργεί σαν ένα παγκόσμιο networking κανάλι επικοινωνίας. Αν αφήσεις λίγο στην άκρη την αμηχανία και υιοθετήσεις αυτήν τη νοοτροπία θα κερδίσεις αναγνώριση και αξιόλογες επαγγελματικές επαφές!

Δημιούργησε συνδέσεις με επαγγελματίες στον κλάδο σου, ανοίγοντας το διάλογο σε δημόσιες συζητήσεις κάτω από δημοφιλή posts, προσθέτοντας τοποθετήσεις που αναδείξουν το εύρος της εμπειρίας σου. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να εμπλουτίσεις το δίκτυό σου με άτομα που μοιράζονται κοινά επαγγελματικά ενδιαφέροντα και αξίες.

3. Δυνάμωσε το προφίλ σου με τα κατάλληλα Keywords 

Ναι, τα keywords είναι εξίσου σημαντικά εδώ, όσο και παντού αλλού στον ψηφιακό κόσμο. Επιλέγοντας τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά, δίνεις πνοή και σκοπό σε όλα τα κείμενα του προφίλ σου, κάνοντάς το να ξεχωρίζει στις αναζητήσεις.

Επίσης δώσε σημασία στο ύφος της γλώσσας που χρησιμοποιείς σε όλα τα πεδία. Είναι απαραίτητο να υπάρχει συνοχή και συντονισμός σε όλα τα σημεία που υπάρχουν λέξεις, περιγραφές και τίτλοι.

4. Βάλε σε τάξη το Experience, τα Endorsements, τα Skills και τα Projects 

Κάθε section έχει τη δική του θέση και λόγο ύπαρξης. Στην ενότητα Experience παραθέτεις με χρονολογική σειρά πού έχεις εργαστεί και τι ακριβώς έκανες σε κάθε θέση. Τα skills είναι ο βασικός μαγνήτης προσοχής τόσο της μηχανής αναζήτησης του LinkedIn όσο και των ανθρώπων που ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο.

Είναι η τέλεια ευκαιρία να δείξεις τις πιο πρόσφατες και σημαντικές δεξιότητες σου, αφήνοντας πίσω τις παλιότερες και λιγότερο σχετικές. Τα projects και τα endorsements ενδυναμώνουν τα skills και την αξιοπιστία σου, αφού δείχνουν ότι άλλοι άνθρωποι σε προτιμούν και σε προτείνουν για συγκεκριμένα skills.

5. Δημοσίευσε αξιόλογο περιεχόμενο  

Μην μένεις μόνο στη θέση των σιωπηλών θεατών! Δημοσίευσε δικό σου περιεχόμενο και εξέφρασε την άποψή σου και τις αξίες σου. Το LinkedIn προσφέρει απλόχερα τη δυνατότητα να προβάλλεις το personal brand σου μέσα από τα posts, live videos, events, articles, free newslettrs, groups κ.λπ. Είναι στο χέρι σου να δείξειςτην εμπειρία και την άποψή σου σε μια παγκόσμια κοινότητα.

6. Πρόσθεσε επαγγελματικές εικόνες και γραφιστικά

Όσο και να ακούγεται παράξενο, οι επαγγελματικές φωτογραφίες στα προφίλ, παίζουν καθοριστικό ρόλο. Όταν μας βλέπουν για πρώτη φορά, λειτουργεί υπέρ μας να έχουμε μια φωτογραφία όπου δείχνουμε την αύρα μας.

Εξίσου καθοριστικό ρόλο παίζουν και τα γραφιστικά στοιχεία που επιλέγεις για το προφίλ σου, όπως στο background banner μας. Επίλεξε προσεκτικά το design, τα χρώματα και την γραμματοσειρά καθώς όλα συνδράμουν στο χτίσιμο του personal brand.

7. Παρακολούθησε τις εξελίξεις

Το LinkedIn εξελίσσεται και αλλάζει διαρκώς, ακριβώς όπως τα πάντα μέσα στον ψηφιακό κόσμο. Όσο παρακολουθείς τις αλλαγές και αναβαθμίζεις ανάλογα το προφίλ σου, τόσο θα παραμένεις στην κορυφή της προσοχής της αγοράς που στοχεύεις. Συμβαδίζεις με τις αναβαθμίσεις και ταυτόχρονα παραμένεις ανταγωνιστική.

Να θυμάσαι: το LinkedIn δεν είναι απλώς μια πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας. Είναι ένας χώρος όπου μπορείς να λάμψεις, να συνδεθείς και να κάνεις τα επόμενα μεγάλα βήματα στην καριέρα σου με αυτοπεποίθηση!

Δες και αυτό: Μικρός οδηγός για να βρεις δουλειά μέσω LinkedIn

Λίγα λόγια για την Αρετή Βάσσου

αρετή βασσου

Η Αρετή Βάσσου είναι Digital Strategy Director του IDEADECO SEO Copywriting Agency. Έχει πλούσια εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ καθώς ξεκίνησε την καριέρα της στην Google. Από το 2000 και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως. Υλοποιεί πρωτότυπα projects σε SEO, Copywriting, Blogging, Branding, Social Media, Content Strategy και Email Marketing. Επιπλέον, είναι η ιδρύτρια του Greek Online Content Creators Association. Με το laptop της και το δραστήριο Digital Nomad πνεύμα της, έχει ταξιδέψει σε 191 χώρες, και έχει δώσει ομιλίες σε περισσότερα από 500 διεθνή συνέδρια. Δουλεύει ταυτόχρονα σε projects που ανθίζουν σε περιβάλλον WordPress.org, WordPress.com και WooCommerce. Έχει υποστηρίξει 2.850 γυναίκες bloggers να δημιουργήσουν το δικό τους blog και πάνω από 3500 brands να στήσουν το website τους. Παράλληλα, διοργανώνει τον κύκλο συναντήσεων Content Creators Coffee Meetup και τα εργαστήρια Content Creators Workshops στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Το κοινό έχει αγκαλιάσει τα LinkedIn Workshops και τα Copywriting Workshops που οργανώνει στην Ελλάδα, όπως και τα Summer Workshops στα ελληνικά νησιά. Λατρεύει τη μουσική, τις γάτες, το υπέροχο φαγητό, τα βιβλία και τη ζωγραφική.

Μάθετε περισσότερα για την Αρετή Βάσσου στο LinkedIn

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i