Δυο λόγια στον γονιό που πιστεύει στο «peaceful parenting» αλλά δυσκολεύεται να το εφαρμόσει

Πόσο εύκολο είναι να το εφαρμόσεις;

Δυο λόγια στον γονιό που πιστεύει στο «peaceful parenting» αλλά δυσκολεύεται να το εφαρμόσει

Έχω μεγαλώσει με τις παραδοσιακές πειθαρχικές μεθόδους: φωνές, απειλές, ανταμοιβές, τιμωρίες κ.λ.π. Πριν αποκτήσω τα τρία μου παιδιά, είχα ορκιστεί ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα εφαρμόσω αυτές τις μεθόδους, καθώς ήμουν αποφασισμένη ότι δεν θα είμαι αυτό το είδος γονιού.

Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα πολύ έτοιμη στο να γίνω μητέρα, και κυρίως προετοιμασμένη και ενημερωμένη γιατί είμαι δασκάλα προσχολικής ηλικίας για αρκετά χρόνια και στη δουλειά μου, έχω γράψει διατριβές πάνω στην παιδαγωγική και κατάφερα να φτιάξω με επιτυχία ένα σπίτι  εμπνευσμένο από τη Montessori πριν από τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού.

Εντούτοις, προς μεγάλη μου απογοήτευση και στην πορεία των πραγμάτων είδα ότι δεν μπορούσα να χειριστώ αποτελεσματικά όλες τις δυσκολίες τις καθημερινότητας με τα παιδιά, όπως τον ανταγωνισμό μεταξύ των αδερφών, την άρνησή τους να με ακούσουν και τις μάταιες προσπάθειές μου να περάσω σωστές συμπεριφορές με ειρηνικό τρόπο. Με λίγα λόγια ένιωθα ότι τα είχα κάνει μαντάρα όσον αφορά το «peaceful parenting».

Διάβασε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i