Μαμακίαση και πώς να μην «κολλήσει» ο γιος σου

Ένας μπαμπάς συμβουλεύει

Μαμακίαση και πώς να μην «κολλήσει» ο γιος σου

Όλοι οι άντρες έχουμε περάσει την ασθένεια, την λεγόμενη «μαμακίαση», την άκρως μεταδοτική αυτή ασθένεια από μητέρα σε γιο. Κάποιοι πέρασαν ξυστά και δεν τους άγγιξε, κάποιοι γλύτωσαν μετά από μακροχρόνια κι επίπονη θεραπεία και κάποιους άλλους τους θρηνήσαμε. Εμβόλιο ακόμα δεν υπάρχει.

Γι’αυτό, αγαπητή μαμά, πρέπει να την αντιμετωπίσεις όταν ο γιος σου είναι σε πολύ μικρή ηλικία. Να την κατατροπώσεις όταν ακόμα πιστεύει ότι δεν μπορεί να έχουν εξαφανισθεί όλοι οι δεινόσαυροι. Ναι, δηλαδή τώρα. Πρέπει να σταθείς μπροστά της και να αναμετρηθείς μαζί της, σε καθημερινό επίπεδο. Αν σε νικήσει οριστικά κι αμετάκλητα, ο γιος σου θα περάσει μια ζωή… χαρισάμενη!

Καταρχάς θα ζήσει δωρεάν, χωρίς το άγχος του ενοικίου, για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής του, τρώγοντας ζεστό φαγητό κι έχοντας σιδερωμένα πουκάμισα. Θα αναζητά σχέσεις που σου μοιάζουν, το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί είσαι μία καταπληκτική μητέρα.

Δεν ξέρω αν γνωρίζεις το (υπέροχο) βιβλίο «Ο Θεός των μικρών πραγμάτων», αλλά ουσιαστικά καλείσαι να γίνεις ακριβώς αυτό. Να προσέξεις κάθε μικρό πράγμα. Να μπαλανσάρεις, συνέχεια, συναίσθημα και λογική και να παρεμβαίνεις στη ζωή του γιου σου για να την κάνεις πιο … δύσκολη…

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i