Τι να ΜΗΝ κάνεις το καλοκαίρι με τα παιδιά!

Από την Νανά Τσουμάκη, σύμβουλο εκπαίδευσης, Αθηνά Εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι

Τι να ΜΗΝ κάνεις το καλοκαίρι με τα παιδιά!

Είσαι έτοιμη να απολαύσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι με τα παιδιά σου;

Αντί να σου πούμε ιδέες για το τι να κάνεις, είπαμε να το πάμε ανάποδα.

Ιδού, λοιπόν, τι να μην κάνεις το καλοκαίρι με τα παιδιά για να περάσετε ξεκούραστα και ξέγνοιαστα και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

Τι να ΜΗΝ κάνεις το καλοκαίρι με τα παιδιά

Όχι στα μαθήματα για την επόμενη χρονιά

Οι διακοπές του καλοκαιριού έχουν σαν στόχο την ανάπαυλα και την ξεκούραση των μαθητών, όμως είναι και μια ευκαιρία να εμπεδώσουν και αυτά που έχουν μάθει. Είναι γεγονός ότι η απόλυτη απραξία και αποδιοργάνωση μπορεί να οδηγήσουν το παιδί σε αποσυντονισμό, με κίνδυνο να ξεχάσει αυτά που έμαθε και να δυσκολευτεί να μπει ξανά στο κλίμα του σχολείου το Σεπτέμβριο. Η φιλοσοφία του παραδοσιακού εκπαιδευτικού συστήματος καλλιεργεί την άποψη ότι επιτυχία είναι η γρήγορη κατάκτηση των γνωστικών αντικειμένων και είναι εύλογο να υπάρχει η ανησυχία για το εάν τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν επαναλήψεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή ακόμα και να ξεφυλλίζουν τα βιβλία της επόμενης χρονιάς.

Η απάντηση είναι όχι.

Ο ρόλος του γονέα στο διάβασμα είναι να βοηθήσει το παιδί του να διαβάζει συστηματικά και να του δίνει ερεθίσματα και κίνητρα ώστε να θέλει να μάθει περισσότερα και όχι να είναι μαγνητοφωνάκι που απλά κάνει ανάγνωση το κείμενο του βιβλίου. Ο σκοπός του διαβάσματος είναι να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις, να τις αφομοιώνουμε, να μάθουμε να τις χρησιμοποιούμε μέσα στην καθημερινότητα τους ώστε να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας. Αυτό μπορεί να γίνει με εξωσχολικά βιβλία ή μέσα από παιχνίδια ακόμα και στην παραλία.

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i