Οι skincare αλλαγές που κάθε γυναίκα θα πρέπει να κάνει μετά τα 50

Για μια πιο νεανική και λαμπερή όψη.

skincare αλλαγές skincare αλλαγές

Το ότι στα μετα-εμμηνοπαυσιακά χρόνια, τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται σημαντικά είναι γνωστό. Τι σημαίνει όμως αυτό για την επιδερμίδα; Σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις τις παρακάτω αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου από τα 55 και μετά προκειμένου να τη διατηρήσεις λαμπερή και υγιή:

Χρησιμοποίησε έναν ορό με υαλουρονικό οξύ

Καθώς μειώνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων, το ίδιο συμβαίνει και με την παραγωγή υαλουρονικού οξέος στο δέρμα. Αυτός είναι ο λόγος που η ενσωμάτωση ενός ορού με υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους στη ρουτίνα περιποίησης είναι απαραίτητη έτσι ώστε η επιδερμίδα να δείχνει βαθιά ενυδατωμένη και νεανική.

Αύξησε την ενυδάτωση

Η παραγωγή σμήγματος στο δέρμα μειώνεται. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα χρειάζεται επιπλέον υγρασία και ενυδάτωση μέσω της ρουτίνας περιποίησης με μία κρέμα με κεραμίδια, που προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό, διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο και υγιές. 

Επίλεξε διαφορετικά οξέα

Η απολέπιση εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας περιποίησης προσώπου στα 55. Αυτό που αλλάζει είναι η μέθοδός της. Με το πέρασμα του χρόνου, υπάρχει λιγότερη ανάγκη για συστατικά που στοχεύουν στον έλεγχο της παραγωγής σμήγματος, όπως το σαλικυλικό οξύ. Αναζήτησε λοιπόν άλφα υδροξυοξέα, όπως το γλυκολικό οξύ, για να ενισχύσεις τη λάμψη και τη φωτεινότητα του δέρματος.

Δες τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i