Τα βασικά βήματα για μια σωστή skincare ρουτίνα

Τα προϊόντα που χρειάζεσαι και πότε πρέπει να τα χρησιμοποιείς για να επωφεληθείς στο έπακρο από τα πολύτιμα συστατικά τους.

sensitive skin iStock

Μια σωστή skincare ρουτίνα που θα σου χαρίσει την πολυπόθητη αψεγάδιαστη, και πρωτίστως, υγιή επιδερμίδα έχει ως βάση της τα ... staples της ομορφιάς: καθαρισμός, ενυδάτωση, επανόρθωση και προστασία. Εάν ξέρεις ποια προϊόντα να χρησιμοποιήσεις και πότε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δεις θεαματικά αποτελέσματα στο δέρμα σου.

Η αλλαγή εποχών - η μετάβαση δηλαδή από την άνοιξη στο καλοκαίρι - είναι η καταλληλότερη αφορμή για να αναθεωρήσεις τη ρουτίνα περιποίησής σου και να σκεφτείς ποια προϊόντα εξυπηρετούν καλύτερα τις δικές σου ανάγκες.

Τι πρέπει να κάνεις το πρωί

#1. Ήπια απολέπιση

Ίσως σου φανεί περίεργο, αλλά είναι προτιμότερο να κάνεις μια ήπια απολέπιση το πρωί αντί για το βράδυ, όπως κάνουμε οι περισσότερες. Κι αυτό γιατί το foundation απλώνεται καλύτερα σε μια ήπια απολεπισμένη επιδερμίδα, δημιουργώντας ένα λείο αποτέλεσμα και μια ομοιόμορφη κάλυψη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι περισσότεροι makeup artists το χρησιμοποιούν πάντα πριν το makeup. Επίσης, λάβε υπόψη σου ότι αν εφαρμόσεις κάποια face mask για λάμψη αμέσως μετά το ήπιο scrub, αυτή θα απορροφηθεί ακόμα καλύτερα από την πεντακάθαρη επιδερμίδα σου. Στα plus ότι έχει περισσότερο νόημα να εφαρμόσεις μια μάσκα προσώπου για λάμψη το πρωί παρά το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο. Προσοχή μόνο να μην το παρακάνεις με το peeling - μια με δύο φορές την εβδομάδα αρκούν.

Δες τη συνέχεια στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i