5 μυστικά για τέλεια πόδια στην παραλία

O οδηγός για απόλυτα λεία, λαμπερά και ενυδατωμένα πόδια.

legs iStock

Με το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και την άρση των μέτρων, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο και κάποια εξόρμηση θα κάνεις, είτε σε κάποια κοντινή παραλία είτε σε κάποιον μαγευτικό (μακρινό) προορισμό. 

Έχεις ήδη φροντίσει να αναζητήσεις το τέλειο μαγιό και να κάνεις ένα άψογο πεντικιούρ, έχεις όμως αφιερώσει χρόνο και για την περιποίηση των ποδιών σου; Είναι λογικό ότι έπειτα από τόσους μήνες κλεισμένη σπίτι, η επιδερμίδα τους πιθανόν να φαίνεται θαμπή και ίσως όχι τόσο ενυδατωμένη και λαμπερή όσο θα ήθελες.

Δες πώς μπορείς να αποκτήσεις τέλεια πόδια στην παραλία εάν αφιερώσεις λίγο μόνο από τον χρόνο σου:

#1. Κάνε scrub

Η απολέπιση είναι πάρα πολύ σημαντική τόσο για το πρόσωπό μας όσο και για το σώμα μας. Το body scrub όχι μόνο θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που έχουν συγκεντρωθεί στην επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος, αλλά και θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος χάρη στις απαλές κινήσεις μασάζπου θα κάνεις με τα χέρια σου. Αποτέλεσμα; Λεία και λαμπερά πόδια στη στιγμή. Προτίμησε να κάνεις την απολέπιση κατά τη διάρκεια του ντουζ, που το σώμα είναι ήδη βρεγμένο - και άρα ενυδατωμένο.

#2. Dry Brushing

Σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη δοκιμάσει, το dry brushing κάνει θαύματα στο δέρμα, ενώ βοηθά και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Το στεγνό βούρτσισμα της επιφάνειας του δέρματος σε αργό ρυθμό, συνήθως πριν το ντους, για 3 έως 5 λεπτά βοηθάει στην επιτάχυνση της απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων, αναζωογονώντας την όψη του δέρματος μας. Επιπλέον, βοηθάει στο άνοιγμα των πόρων και, κατά συνέπεια, στην απορρόφηση θρεπτικών ουσιών, χαρίζοντάς μας ευεξία, ενώ ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Προμηθεύσου μια  φυσική βούρτσα με μακριά λαβή και προτίμησε να βουρτσίσεις τα πόδια σου (αλλά και όλο το σώμα) το πρωί πριν μπεις στο ντουζ.

#3. Ενυδάτωση

Από τα πιο σημαντικά βήματα που καλό είναι να μην παραλείπεις, η ενυδάτωση θα σου προσφέρει απίστευτα απαλά πόδια. Επίλεξε την κρέμα που σου αρέσει και ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες, και επίμεινε ιδιαίτερα σε σκληρά σημεία όπως τα γόνατα και οι φτέρνες. 

Tip: αν ξεχνάς συχνά αυτό το βήμα ή σου φαίνεται κάπως βαρετό, σε συμβουλεύουμε να επιλέξεις κάποια κρέμα με τέλειο άρωμα ώστε να αποτελεί από μόνη της κίνητρο για να τη φοράς κάθε μέρα. Επίσης, μπορείς να την έχεις στο κομοδίνο σου ή οπουδήποτε χαλαρώνεις όταν είσαι σπίτι, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμη όποτε τη χρειαστείς - ή και για να τη βάζεις ακόμα και μηχανικά όση ώρα χαζεύεις στην τηλεόραση.

#4. Self Tan

Η αλήθεια είναι ότι το μαύρισμα στα πόδια δίνει άλλη αίσθηση στα πόδια σου: τα δείχνει πιο μακριά και λεπτά, ενώ - το πιο σημαντικό - καμουφλάρει τις όποιες ατέλειες (σπυράκια, ραγάδες, ακόμα και κυταρίτιδα σε ορισμένες περιπτώσεις). Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχεις προλάβει να κάνεις ακόμα ηλιοθεραπεία ή να μην θες να εκτεθείς καθόλου στον ήλιο - και καλά κάνεις. Σε αυτήν την περίπτωση, σύμμαχοί σου θα γίνουν τα αυτομαυριστικά προϊόντα, που θα χαρίσουν στο δέρμα σου το τέλειο sunkissed αποτέλεσμα. Δες εδώ τα αγαπημένα μας.

#5. Summer Glow

Λίγη λάμψη δεν έβλαψε ποτέ καμία. Τελευταίο βήμα στην φροντίδα των ποδιών σου θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας να είναι το shimmery λάδι περιποίησης. Επίλεξε το αγαπημένο σου ξηρό ή ενυδατικό λάδι - υπάρχουν άπειρα που έχουν λάμψη στις συνθέσεις τους - και δώσε στα πόδια σου το πολυπόθητο glow που θα τα κάνει να δείχνουν μακριά και λεπτεπίλεπτα.

Πηγή: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i