5 λάθη που κάνεις στη ρουτίνα καθαρισμού προσώπου

Και πώς να τα αποφύγεις για να έχεις μια καθαρή, λαμπερή επιδερμίδα.

Καθαρισμός προσώπου iStock

Ο καθαρισμός προσώπου είναι κάτι σαν το λούσιμο για τα μαλλιά: είναι απολύτως απαραίτητος και δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι έχεις υγιή, καθαρή επιδερμίδα αν δεν τον κάνεις σωστά. Κι ενώ οι περισσότερες πιστεύουμε ότι δεν είναι μια δύσκολη διαδικασία που να απαιτεί καμιά τρομερή τεχνογνωσία, συχνά διαπράττουμε μικρά λαθάκια που μας στερούν τη δυνατότητα να αποκτήσουμε αυτή τη λεία, λαμπερή επιδερμίδα που ονειρευόμαστε.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να αρχίσουμε να δίνουμε περισσότερη σημασία στον (σωστό) καθαρισμό, ώστε να έχουν τη δυνατότητα τα υπόλοιπα skincare προϊόντα (ενυδατική, serum) να αποδώσουν όλη τη δυναμική τους στο δέρμα μας.

Ποια είναι τα μικρά εκείνα λαθάκια τα οποία κατά καιρούς όλες μας έχουμε κάνει;

#1. Χρησιμοποιείς λάθος φόρμουλες

Το πιο σύνηθες λάθος στο skincare γενικότερα είναι να μην χρησιμοποιείς τα σωστά για τον τύπο δέρματός σου προϊόντα. Εάν για παράδειγμα έχεις λιπαρή επιδερμίδα δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις καθαριστικά που απευθύνονται σε ξηρά δέρματα κ.ο.κ. Το κλειδί για ένα λαμπερό, υγιές δέρμα είναι να καταλάβεις καταρχάς σε ποιον τύπο επιδερμίδας ανήκεις και να επιλέγεις προϊόντα που στοχεύουν τις δικές σου μοναδικές ανάγκες.

Επομένως, αν έχεις ξηρό δέρμα πιθανόν να χρειάζεσαι έξτρα ενυδάτωση οπότε δεν είναι σκόπιμο να επιλέξεις κάποιο cleanser που θα αφυδατώνει ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα σου. Αναζήτησε συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, τα ceramides ή τη νιασιναμίδη, που θα χαρίσουν όλη εκείνη την υγρασία που έχει ανάγκη το δέρμα σου. Εάν πάλι έχεις ευαίσθητο δέρμα και πολλές συνθέσεις σε πειράζουν, ψάξε για ένα ήπιο καθαριστικό που δεν θα σε ερεθίσει ακόμα περισσότερο. Για τις λιπαρές επιδερμίδες, το υαλουρονικο οξύ και η νιασιναμίδη είναι επίσης συστατικά που θα σε βοηθήσουν να απομακρύνεις την περιττή λιπαρότητα και τους ρύπους χωρίς όμως να αφήσουν στεγνό το δέρμα.

Δες τη συνέχεια στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i