It's Red Lip Season | Το κόκκινο κραγιόν και πώς θα το εφαρμόσεις σωστά για ζουμερά, σαρκώδη χείλη

Οι συμβουλές της beauty editor για τέλειο χρώμα στα χείλη στις γιορτές.

red lips iStock

Οι γιορτές πλησιάζουν και διανύουμε την εποχή που το glam μακιγιάζ και το έντονο, bold κραγιόν φαντάζουν πιο φυσιολογικά από ποτέ. Γιατί αν δεν φορέσεις τώρα τα κατακόκκινα ή τα μπορντό κραγιόν σου, τότε πότε;

Τα πάρτι και οι επίσημες έξοδοι απαιτούν περιποιημένο και πιο έντονο makeup, ενώ αν αγαπάς το glitter τότε αυτή η περίοδος είναι εξ ορισμού η αγαπημένη σου. Παρ' όλα αυτά, θα λεγε κανείς ότι σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων είναι σίγουρα το κατακόκκινο χρώμα στα χείλη. 

Δες κι εδώ: Tα vampy lips επέστρεψαν και το επιβεβαιώνουν οι διασημότερες celebrities στις πρόσφατες εμφανίσεις τους

Κι επειδή είμαστε σίγουρες ότι φέτος δεν θα θες να το αποχωριστείς, διάβασε παρακάτω μερικά tips για να το εντάξεις σωστά στο μακιγιάζ σου.

#1. Μην ξεχνάς το περίγραμμα για κανέναν λόγο. Εκτός από πρακτική χρησιμότητα, καθώς σου "δείχνει" τα όρια των χειλιών σου για να μην ξεφύγεις πέρα από αυτά με το κραγιόν, κάνει τα χείλη να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο σαρκώδη. Και δεν αναφερόμαστε τόσο στο overlining (την εφαρμογή δηλαδή του μολυβιού πέρα απ' το περίγραμμα των χειλιών σου, δημιουργώντας στην ουσία χείλη εκεί που δεν υπάρχουν) που, βέβαια, αν γίνει σωστά δίνει ένα τέλειο αποτέλεσμα. Μιλάμε για το απλό περίγραμμα, αφού ακόμα κι αν περιγράψεις απλά τα χείλη σου με το μολύβι, χωρίς να το παρακάνεις, αυτά θα δείξουν αμέσως πιο σέξι.

Editor's tip: Αφού κάνεις το περίγραμμα, και πριν περάσεις το κραγιόν, χρωμάτισε τα χείλη σου με το μολύβι για να γίνει η απόχρωση ακόμα πιο έντονη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το μολύβι να έχει ίδιο ή παρεμφερές χρώμα με το κραγιόν που θα ακολουθήσει. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεις μεγαλύτερη σταθερότητα στο χρώμα.

#2. Αν το κραγιόν σού βγει πιο ματ απ' ότι θα ήθελες, πέρασε ταμποναριστά λίγο διάφανο γκλος για να χαρίσεις λάμψη και ενυδάτωση στα χείλη.

#3. Κράτησε ήπιους τους τόνους του μακιγιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπο. Καλό είναι να μην το παρακάνεις με τις σκιές, το eyeliner και το ρουζ. Φυσικά μπορείς να τα φορέσεις, απλά σε μικρές ποσότητες για ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα. Ιδανικά, εφάρμοσε ελάχιστο ρουζ στα μήλα, ίσα ίσα για μια δόση φρεσκάδας, και μια λεπτή γραμμή eye liner στα βλέφαρα, αποφεύγοντας να βάλεις κάποια σκιά - εκτός αν είναι μπεζ. Φυσικά, τα πλούσια, fluffy φρύδια είναι must αν θες το αποτέλεσμα να δείχνει cool και νεανικό - καθότι από μόνο του το κόκκινο ή σκούρο χρώμα στα χείλη προσθέτει χρόνια. Last but not least, μην ξεχνάς ότι η επιδερμίδα πρέπει να είναι καθαρή και φωτεινή. Δώσε βάση στην ενυδάτωση, μην ξεχάσεις την εφαρμογή κάποιου primer ενώ προσπάθησε να μην βάλεις μεγαλύτερη ποσότητα foundation από αυτή που χρειάζεσαι για να μην "σπάσει" στο δέρμα και δημιουργηθούν αντιαισθητικές γραμμές.

#4. Αυτό που μπορείς να κάνεις για μια μικρή δόση υπερβολής, μιας και οι μέρες είναι γιορτινές, είναι να προσθέσεις λίγο highlighter στα ζυγωματικά, στη ράχη της μύτης και στο τόξο των φρυδιών.

Δες κι εδώ: Οι τάσεις στα κουρέματα για τον χειμώνα 2021-22

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i