Τι είναι τα cleansing balms και γιατί τα προτιμούν όλες οι beauty gurus τώρα

Plus, 3 cleansing balms που θα σε "σώσουν".

Skin woman iStock

Ανάμεσα στα αμέτρητα προϊόντα ντεμακιγιάζ που κυκλοφορούν στην αγορά, έχουμε ξεχωρίσει τα cleansing balms, ένα σχετικά καινούριο (και πολύ πρωτοποριακό) προϊόν που καθαρίζει σε βάθος το δέρμα χαρίζοντας ταυτόχρονα επαρκή ενυδάτωση. Σου κεντρίσαμε την προσοχή; Συνέχισε να διαβάζεις.

Για αρχή, τα cleansing balms είναι προϊόντα σε μορφή συμπαγούς κρέμας (balm) κλεισμένα σε βαζάκια, που χάρη στα έλαια που περιέχονται σε αυτά, έχουν τη δυνατότητα να απομακρύνουν ρύπους, βακτήρια και υπολείμματα μακιγιάζ από το δέρμα χωρίς να το ερεθίζουν. Ακριβώς λόγω της σύστασής τους με έλαια, απομακρύνουν το ίδιο αποτελεσματικά και το αδιάβροχο μακιγιάζ ή το επίμονο eye liner / μάσκαρα που ταλαιπωρεί συχνά πολλές γυναίκες. Ταυτόχρονα, ενυδατώνουν πλήρως και αφήνουν μια λεία αίσθηση στο δέρμα.

Δες επίσης: 3 εύκολοι τρόποι για να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Πώς χρησιμοποιούνται

Η χρήση τους είναι εξαιρετικά απλή, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ζεστάνεις μια μικρή ποσότητα στα χέρια σου τρίβοντας το προϊόν, και να κάνεις ελαφρύ μασάζ με αυτό στο πρόσωπό σου. Θα διαπιστώσεις ότι το balm λιώνει όταν θερμαίνεται στα χέρια σου, αλλά κι όταν έρθει σε επαφή με το πρόσωπο, ενώ δεν αποκλείεται να αφήσει μια κρεμώδη υφή στο δέρμα. 

Κάνε απαλές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί από αυτό αλλά και μέχρι να δεις ότι το μακιγιάζ "διαλύεται" εντελώς. Στη συνέχεια μπορείς να το αφαιρέσεις με δύο τρόπους: Είτε να πλύνεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό είτε να αφαιρέσεις το balm με ένα καθαρό πετσετάκι. Η δεύτερη εναλλακτική προτείνεται ιδιαίτερα αν έχεις λιπαρό δέρμα, καθώς το balm ενδέχεται να εισχωρήσει στους πόρους  και να τους φράξει - πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε breakouts. Φυσικά, το ιδανικό είναι να καθαρίσεις το δέρμα με το πετσετάκι και στη συνέχεια να το πλύνεις με ένα gel ή ένα νερό micellar - κι αυτή είναι η διαδικασία που συνιστά τον διπλό καθαρισμό (double cleansing).

Δες επίσης: St. Valentine's Day | Ιδέες για μικρά beauty δώρα σε σένα, στην κολλητή, στην αδελφή σου

Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα παρακάτω cleansing balms: 

cleansing balms
Fresh Start Cleansing Balm, Goodin, (Hondos Center)
cleansing balms
Professional Cleanser Aromatic Cleansing Balm with Rosewood, Darphin
cleansing balms
Extra Cleansing Balm, Bobbi Brown

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i