Ιδέες για περιποίηση του σώματος που απαιτούν από 1 έως 15 λεπτά

Να πώς θα αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς.

περιποίηση του σώματος Unsplash

Ξέχασε τα αγκομαχητά κάτω από μία μπάρα ή την πείνα και απόκτησε το σώμα που επιθυμείς πιο εύκολα από ποτέ με απόλυτη ασφάλεια. 

Σε 24ωρη επιφυλακή

Χρόνος που απαιτείται: από 1' έως 15'

Βασικό πακέτο: Όσο λιγότερο λιπαρές τροφές καταναλώνεις, τόσο ευκολότερο θα κάνεις το έργο σου. Περιόρισε τις μερίδες και επίλεξε πιο υγιεινά πιάτα (πάντα ψητά ή βραστά και ποτέ τηγανητά), για να φτάσεις το στόχο σου πιο γρήγορα. Καθημερινά κατανάλωνε πολλά φρούτα και σαλάτες. Αντικατάστησε, επίσης, το άσπρο ψωμί με ολικής αλέσεως, τα άσπρα μακαρόνια με μαύρα, το επεξεργασμένο ρύζι με αναποφλοίωτο, τη ζωική πρωτεΐνη (κρέας) με φυτική (όσπρια), τα ολόπαχα γαλακτοκομικά με light, ενώ έχε μαζί σου στο γραφείο ένα μεγάλο μπουκάλι νερό και φρόντισε να το πίνεις μέσα στο οκτάωρό σου. Τέλος, περιορίσου σε 1 ποτήρι κρασί την ημέρα ή 3 ποτά την εβδομάδα (προτίμησε τα λευκά, δηλαδή βότκα ή τζιν, καθώς είναι τα λιγότερο θερμιδογόνα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα).

Προστιθέμενη αξία: Κατάργησε το ασανσέρ και το αυτοκίνητο, τουλάχιστον για τις κοντινές διαδρομές.

Το πρωινό σου καθήκον

Χρόνος που απαιτείται: από 1' έως 5'

Βασικό πακέτο: Το στεγνό βούρτσισμα σε όλο το σώμα πριν από το μπάνιο είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές απολεπιστικές θεραπείες για δέρματα με κυτταρίτιδα και ραγάδες. Μια μαλακή βούρτσα με μακριά λαβή, λίγο νερό και αργές κυκλικές κινήσεις με κατεύθυνση την καρδιά (για να βοηθάς την κυκλοφορία του αίματος) μπορούν να κάνουν θαύματα στο κορμί σου. Η εν λόγω μέθοδος, που είναι κατάλληλη ακόμη και για τις ξηρές επιδερμίδες, ενεργοποιεί τη λέμφο και βοηθά την αποβολή των τοξινών από το σώμα. Επιπλέον, απολεπίζει και, κατά συνέπεια, διεγείρει την ανάπτυξη νέων υγιών κυττάρων, ενώ βοηθά στην απορρόφηση των τοπικών θεραπειών κατά της κυτταρίτιδας που θα ακολουθήσουν.

Προστιθέμενη αξία: Μπορείς να εφαρμόζεις το στεγνό βούρτσισμα πριν από το μπάνιο μία φορά την ημέρα ή κάθε δεύτερη μέρα. Αν δεις όμως ότι η επιδερμίδα σου αντιδρά, κάν’ τη μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου

Χρόνος που απαιτείται: από 3' έως 5'

Το βασικό πακέτο: Για μια προσωρινή και δραστική σύσφιγξη δοκίμασε μια κρέμα που περιέχει καφεΐνη, η οποία δρα ως "αποστραγγιστικό" των παραπανίσιων υγρών στα σημεία όπου παρουσιάζεται η κυτταρίτιδα. Επίσης, απλώνοντας ένα self-tanner, θα καλύψεις την καπιτονέ όψη στο δέρμα σου – εφήμερα αλλά αποτελεσματικά.

Προστιθέμενη αξία: Αναζήτησε αδυνατιστικές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας που περιέχουν ενυδατικούς, αντιοξειδωτικούς και αντιφλεγμονώδεις παράγοντες με λιποδιαλυτική δράση (πράσινο τσάι, φύκια, τσάι, τζίντζερ). Από τις πρώτες εφαρμογές θα δεις σημαντική λείανση και απαλότητα. Όμως, για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, η χρήση τους πρέπει να γίνεται καθημερινά πρωί και βράδυ, μετά το μπάνιο ή το ντους. Βέβαια, μην περιμένεις να γίνει το θαύμα σε λίγες ημέρες. Όσο καλό κι αν είναι το προϊόν, θέλει το χρόνο του, γι’ αυτό θα πρέπει να κάνεις υπομονή.

Ώρα για κίνηση

Χρόνος που απαιτείται: από 10' έως 15'

Το βασικό πακέτο: Σε πλήθος ερευνών συμπεραίνεται ότι η συστηματική έντονη σωματική άσκηση διεγείρει τη φυσιολογική διαδικασία που διατηρεί το μεταβολισμό σε υψηλά επίπεδα αποδοτικότητας. Το αποτέλεσμα είναι η απώλεια βάρους. Δεν είναι όμως απαραίτητο να επισκεφθείς κάποιο γυμναστήριο. Μπορείς να κάνεις ποδηλασία (ή στατικό ποδήλατο στο σπίτι), κολύμβηση, γρήγορο περπάτημα στο διάδρομο, περπάτημα με γυμνά πόδια στην άμμο κ.ά.

Προστιθέμενη αξία: Η καλύτερη ώρα για να κάνεις γυμναστική και να έχεις το ποσοστό καύσεων στο σώμα σου είναι στις 8 το πρωί. Αν δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον γυμνάσου όσο το δυνατόν πιο πρωί και νηστική.

Διάλειμμα για ένα συμπλήρωμα

Χρόνος που απαιτείται: από 2' έως 5'

Το βασικό πακέτο: Στον "πόλεμο" που ξεκινάς με το περιττό λίπος χρειάζεσαι και τα κατάλληλα "υπερόπλα", τα ειδικά σκευάσματα που καλύπτονται από τον όρο "λιποδιαλύτες", όπως L-καρνιτίνη, λεκιθίνη, χολίνη, λινελαϊκό οξύ (CLA) κ.λπ., για τα οποία πιστεύεται ότι μπορούν να εμποδίσουν ή να μειώσουν την αποθήκευση λίπους στον οργανισμό.

Προστιθέμενη αξία: Δοκίμασε την πρωτεΐνη σε σκόνη: Δεν είναι μόνο για τους bodybuilders! Αυτό το διατροφικό συμπλήρωμα περιέχει αμινοξέα που στόχο έχουν να καίνε το λίπος και να χτίζουν μυς. Πρόσθεσε 2 κουταλάκια του γλυκού σε ένα άπαχο smoothie (γάλα χωρίς λιπαρά, μπανάνα και φράουλα στο μπλέντερ) και απόλαυσε ένα χορταστικό αλλά και λιποδιαλυτικό ρόφημα που μπορεί να αντικαταστήσει ένα σνακ στη μέση της ημέρας.

Στον ατμό

Χρόνος που απαιτείται: από 10' έως 15'

Το βασικό πακέτο: Ένα μπάνιο-ιεροτελεστία δεν είναι μόνο για χαλάρωση. Στα ειδικά προγράμματα των ινστιτούτων αισθητικής προτείνουν ειδικά λουτρά, μασάζ και θεραπείες με αιθέρια έλαια που έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών βοηθώντας την αποστράγγιση τοξινών και τονώνοντας τον κυτταρικό μεταβολισμό. Τέτοια είναι τα αιθέρια έλαια από πορτοκάλι, βασιλικό, λεβάντα, γκρέιπφρουτ, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, φασκόμηλο, λεμονόχορτο και lime, τα οποία προσθέτεις στην μπανιέρα (6-8 σταγόνες) και τα ανακατεύεις καλά, αφού πρώτα την έχεις γεμίσει με ζεστό νερό και πλούσιο αφρόλουτρο.

Προστιθέμενη αξία: Η χρήση σάουνας για 10 λεπτά καθημερινά θα εμφανίσει μείωση του βάρους στη ζυγαριά σου κι αυτό λόγω της εφίδρωσης και της απώλειας σωματικών υγρών, τα οποία ωστόσο πρέπει να αναπληρώνεις αμέσως μετά πίνοντας χυμούς ή νερό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i