Perfect Hair: Όλα τα μυστικά για να προετοιμάσεις σωστά τα μαλλιά σου για το καλοκαίρι

Τα βήματα για να έχεις λαμπερά, υγιή μαλλιά το καλοκαίρι - και όχι μόνο.

hair iStock

Όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε τέλεια μαλλιά, που όχι μόνο να δείχνουν αλλά και να είναι υγιή, λαμπερά και περιποιημένα. Με το καλοκαίρι και τις υψηλές θερμοκρασίες να πλησιάζουν όμως, τα δυνατά, υγιή μαλλιά φαντάζουν ένα project λίγο απαιτητικό για πολλές - ή μήπως όχι;

Εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε όλα εκείνα τα μικρά hair tips που μπορείς να ακολουθήσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα ώστε να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο, τη ζέστη, τον αέρα και το θαλασσινό αλάτι και να αποτρέψεις τη θαμπάδα και την αφυδάτωση που καραδοκούν κάθε φορά για όλες μας.

Το μικρό μυστικό μακιγιάζ για να αποκτήσεις διακριτικό μαύρισμα ακόμα και χωρίς ηλιοθεραπεία

Τι πρέπει να προσέξεις:

Αρχικά, δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε πόσο επικίνδυνος είναι ο ήλιος, όχι μόνο για την επιδερμίδα μας αλλά και για τα μαλλιά μας. Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να φθείρει το χρώμα, να αφυδατώσει την τρίχα και να αφήσει μια ξηρότητα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν άτονα και καθόλου λαμπερά. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να έχει και η έντονη ζέστη. Αν μάλιστα είσαι βαμμένη, διατρέχεις ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο να ξεθωριάσει η βαφή και να μην σου αρέσει το χρώμα που θα αποκαλυφθεί.

Εκτός από τον ήλιο, που επηρεάζει τα μαλλιά μας σχεδόν όλο το χρόνο, έχει υπόψη σου ότι και το αλάτι της θάλασσας μπορεί να ταλαιπωρήσει εξίσου την τρίχα. Αν και είναι ένας παράγοντας που θα σε απασχολήσει αργότερα μέσα στη σεζόν, σκέψου ότι παρόλο που εν γένει θεωρείται "φάρμακο" για τον οργανισμό, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για το δέρμα, το θαλασσινό αλάτι "κάθεται" ανάμεσα στα μαλλιά με αποτέλεσμα να τα μπλέκει και να σε δυσκολεύει στο χτένισμά τους. Αν μάλιστα είσαι και κάπως ανυπόμονη και βιαστείς να τα χτενίσεις άτσαλα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η τρίχα θα σπάσει με αποτέλεσμα τη δημιουργία ψαλίδας.

Το χλώριο δε της πισίνας και όλα τα χημικά του σίγουρα επηρεάζει τη βαφή, ενώ μπορεί να αφήσει μια πρασινωπή απόχρωση στις ξανθές κοπέλες.

Όσο για τον αέρα αλλά και την υγρασία, δημιουργούν τα δικά τους θέματα στα μαλλιά μας, με το φριζάρισμα αλλά και τη φθορά της τρίχας να είναι σίγουρα.

Τι μπορείς να κάνεις:

#1. Αρχικά, βάλε στη ζωή σου τα καπέλα ή τα μαντήλια μαλλιών, ώστε να προστατεύεις από τον ήλιο το τριχωτό αλλά και τα μαλλιά σου.

#2. Μην παραλείπεις να απλώνεις μάσκες μαλλιών μετά το λούσιμο ή ακόμα καλύτερα, leave-in κρέμες και leave-in conditioners που θα ενυδατώσουν και θα θρέψουν την τρίχα αυτήν ακριβώς την περίοδο που τα έχει περισσότερο ανάγκη.

Δες εδώ τα αγαπημένα μας leave-in conditioners.

#3. Υπάρχουν αντηλιακά σπρέι για τα μαλλιά τα οποία προτείνουμε να βάλεις άμεσα στη ζωή σου, αν δεν τα έχεις ήδη βάλει. Μην αμελείς να ψεκάζεις τα μαλλιά σου με λίγο αντηλιακό hairspray λίγο πριν βγεις από το σπίτι, σε όλα τα μήκη και τις άκρες τους. Μάλιστα, οι μικρές και ευέλικτες συνήθως συσκευασίες τους τα κάνουν πολύ βολικά για να τα έχεις πάντα μαζί σου και να ψεκάζεις με αυτά τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια της μέρας. Σου προτείνουμε το Invigo Sun UV Hair Color Protection Spray της Wella Professionals, ιδανικό για βαμμένα μαλλιά, όπως και το Solar Sun Oil της System Professional. 

#4. Ιδανικά, θα προτείναμε να εφοδιαστείς με μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης μαλλιών που προστατεύει τα μαλλιά από τον ήλιο. Υπάρχουν σαμπουάν, conditioners, leave-in κρέμες και μάσκες για περιποίηση μετά την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. H all-time αγαπημένη μας είναι η Soleil Huile Sirene της Kérastase.

#5. Μην ξεχνάς να απλώνεις λίγο λαδάκι μαλλιών στις άκρες τόσο σε νωπά μαλλιά όσο και μετά το styling, λίγο πριν βγεις από το σπίτι, για έξτρα ενυδάτωση και λάμψη. Δοκίμασε το Extraordinary Oil της Elvive -  Έλαιο για Ξηρά Μαλλιά.

#6. Υπάρχουν πολλές θεραπείες ενυδάτωσης και αναδόμησης που χαρίζουν επαγγελματικό αποτέλεσμα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις εύκολα, μόνη στο σπίτι. Δοκίμασε τη θεραπεία Lipid Booster της System Professional για αναδόμηση, απαλότητα και λείανση, που μπορείς να απλώνεις μια φορά την εβδομάδα σε νωπά μαλλιά, αμέσως μετά το λούσιμο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i