Πώς θα μείνει σταθερό το (σκούρο) κραγιόν; 5 χρήσιμα tips για αναλλοίωτο χρώμα στα χείλη σου όλη μέρα

Τα μυστικά για μεγαλύτερη διάρκεια του κραγιόν στα χείλη σου - ακόμα κι αν φοράς μάσκα.

red lips iStock

Έχει συμβεί σε όλες μας: Έχουμε μόλις βάψει τα χείλη μας με το αγαπημένο μας κραγιόν, αφού πρώτα έχουμε ξοδέψει τουλάχιστον 5' στο ακριβές περίγραμμα με το μολύβι χειλιών. Και τότε είναι που μια αφηρημένη κίνηση με τα δάχτυλα θα μας χαλάσει το αποτέλεσμα. Μπορεί να φταίει και η μάσκα, που ακόμα φοράμε σε εσωτερικούς χώρους, ακόμα και ένα φιλί στον αγαπημένο μας. Το αποτέλεσμα πάντως είναι κάθε φορά το ίδιο, με εμάς να σιχτιρίζουμε για το κραγιόν που μας λέρωσε. Ένας λόγος παραπάνω αν το κραγιόν είναι και σκουρόχρωμο!

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά tips μακιγιάζ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις το κραγιόν σου ακόμα πιο σταθερό στα χείλη σου, έτσι ώστε να μην ανησυχείς για το αν θα φύγει, αν θα μουτζουρωθείς, αν θα πρέπει να το ανανεώσεις μετά από λίγο κλπ.

Δες επίσης: Γιατί έχω πιο καθαρή επιδερμίδα το καλοκαίρι;

Τα 5 tips για να κρατήσεις σταθερό το χρώμα του κραγιόν στα χείλη σου είναι τα εξής:

#1. Σχεδίασε το περίγραμμα των χειλιών σου με ένα διάφανο lip liner. Πρόκειται για τα μολύβια χειλιών που κυκλοφορούν σε λευκό χρώμα και λειτουργούν σαν primer χειλιών με κάποιον τρόπο, σταθεροποιώντας το χρώμα στα χείλη.

#2. Πέρασε ταμποναριστά πάνω από τα χείλη σου ελάχιστο concealer, ώστε να δημιουργήσεις μια σταθερή βάση.

#3. Συνέχισε (προαιρετικά) με το περίγραμμα των χειλιών, που θα πρέπει να γίνει με μολύβι στην ίδια απόχρωση του κραγιόν σου. Με αυτόν τον τρόπο θα καθορίσεις το σχήμα των χειλιών, θα εμποδίσεις το χρώμα να βγει έξω από τα όριά τους και αν θες, μπορείς να μεγαλώσεις λίγο και το σχήμα τους.

#4. Σειρά έχει το χρώμα. Επίλεξε κραγιόν ή liquid lipsticks που είναι μακράς διαρκείας ή lip stains (ανεξίτηλα κραγιόν). Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσεις ακόμα πιο σίγουρα ότι το χρώμα δεν θα πάει πουθενά.

Δες επίσης: Παντρεύεσαι; 5 νυφικά χτενίσματα που μπορείς να κάνεις ακόμα και μόνη σου

#5. Τελευταίο και πιο καθοριστικό βήμα: Κάλυψε τα βαμμένα χείλη σου με ένα χαρτομάντιλο, με πολλή προσοχή ώστε να μην κολλήσουν σε αυτό και φύγει το χρώμα. Ταμπόναρε τα χείλη σου πάνω από το χαρτομάντιλο με ένα πινέλο που θα έχεις βουτήξει σε διάφανη πούδρα (loose ή compact, η επιλογή είναι δική σου, αν και θα προτείναμε compact για να μην λερωθείς).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i