Beach Waves: 5 hairstyling προϊόντα για να δημιουργήσεις υπέροχο κυματισμό στα μαλλιά σου

Τα salt sprays θα σου χαρίσουν μαλλιά παραλίας, σαν να βγήκες μόλις από τη θάλασσα.

hair iStock

Εύκολα μπορεί νa πει κανείς ότι τα beach waves, ή πολύ απλά, τα κυματιστά μαλλιά, είναι το επίσημο χτένισμα του καλοκαιριού. Δεν ξέρω αν θα γίνει η επόμενη τάση στα χτενίσματα μιας και, από τη στιγμή που έχει γίνει ένα κλασικό χτένισμα, δεν μιλάμε πλέον για τάση αλλά για κάτι διαχρονικό. 

Και το λέω αυτό γιατί το συγκεκριμένο στιλ χτενίσματος είναι τόσο θηλυκό, ανάλαφρο και κολακευτικό που πλέον υιοθετείται από πολλές γυναίκες (αλλά και πολλές celebrities) όλες τις εποχές του χρόνου, σε οποιαδήποτε περίσταση, ακόμα και τις πιο επίσημες.

Πάντως σε κάθε περίπτωση εγώ λατρεύω αυτό το σπάσιμο στα μαλλιά γιατί αποπνέει ένα boho chic vibe, μια φρεσκάδα και μια καλοκαιρινή αύρα που ταιριάζουν απόλυτα με την εποχή και τις διακοπές. Επιπλέον, κολακεύουν τα περισσότερα πρόσωπα αλλά και τύπους μαλλιών ενώ δείχνουν υπέροχα σχεδόν με όλα τα καλοκαιρινά ρούχα. Εκτός αυτού, το χτένισμα γίνεται πολύ εύκολα, ακόμα και χωρίς τη χρήση εργαλείων styling πράγμα που μας διευκολύνει ιδιαίτερα στις διακοπές μας. 

Δες εδώ πώς μπορείς να κάνεις κυματιστά τα μαλλιά σου μέσα σε 5᾽ χωρίς κανένα εργαλείο styling

Είτε επιλέξεις να δημιουργήσεις κυματισμούς με ψαλίδι είτε με τον πατροπαράδοτο τρόπο (δηλαδή τις πλεξούδες), έχει υπόψη σου ότι καλό είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο hairstyling προϊόν για να χαρίσεις κράτημα στο χτένισμα αλλά και για να δώσεις "υφή", κίνηση και σχήμα.

Το καταλληλότερο γι᾽αυτή τη δουλειά είναι τα salt sprays, που λειτουργούν κάπως σαν το αλατόνερο της θάλασσας - εξού και από πού πήραν την ονομασία τους. Χαρίζουν δηλαδή στα μαλλιά μια "υφή" όπως αυτή που θα είχες βγαίνοντας από το νερό της θάλασσας και αφού θα τα άφηνες να στεγνώσουν φυσικά. Σίγουρα θα σου έχει τύχει και σένα να ξεμείνεις με μαλλιά παραλίας και όλες να αναφωνούν "πόσο ωραία μαλλιά έχεις!"

Αυτό το φυσικό hair look επιχειρούν στην ουσία να μιμηθούν τα συγκεκριμένα sprays, τα οποία μπορείς να ψεκάσεις είτε σε νωπά είτε σε στεγνά μαλλιά και να δουλέψεις λίγο τις τούφες με τα δάχτυλά σου, ώστε να δημιουργήσεις ένα ελαφρύ κυματισμό. Αυτός ο τρόπος λειτουργεί καλύτερα σε ήδη σπαστά μαλλιά, που δεν χρειάζονται θερμότητα για να δημιουργηθεί το χτένισμα.

Δες επίσης: Πώς θα κάνεις τα σπαστά μαλλιά σου να "κρατάνε" περισσότερο

Εάν έχεις ίσια μαλλιά, μπορείς να τα ψεκάσεις με το salt spray πριν κάνεις τις πλεξούδες ή πριν χρησιμοποιήσεις το ψαλίδι ή την ισιωτική έτσι ώστε να τα βοηθήσεις να αποκτήσουν μεγαλύτερο κράτημα. 

Αν τώρα δεν σ᾽αρέσει η υφή που χαρίζουν τα salt sprays, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν ανάλαφρο αφρό για όγκο και κράτημα, τον οποίο θα απλώσεις σε όλα τα μήκη των μαλλιών σου όταν είναι ακόμα νωπά, θα στεγνώσεις με το σεσουάρ κι έπειτα θα συνεχίσεις είτε με τις κλασικές κοτσίδες είτε με κάποιο εργαλείο θερμότητας.

Δες παρακάτω τα 5 αγαπημένα μας προϊόντα styling (salt sprays & αφρό) για να πετύχεις τα τέλεια beach waves:

 

 

Texture tonic, Aveda

Texture tonic, Aveda

Wella Professionals Eimi Ocean Spritz

Wella Professionals Eimi Ocean Spritz

Βalmain Hair Texturizing Salt Spray

Βalmain Hair Texturizing Salt Spray

Bumble & bumble. Surf Spray

Bumble & bumble. Surf Spray

Sebastian Professional Thickefy Foam

Sebastian Professional Thickefy Foam

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i