Eίναι απαραίτητο τελικά να λουζόμαστε πριν το κούρεμα ή χτένισμα;

Κι όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που το λούσιμο πριν το κούρεμα/ χτένισμα μπορεί να μην συμβάλλει στο τέλειο αποτέλεσμα που όλες περιμένουμε.

HAIR iStock

"Πρέπει να λουστώ πριν από το κούρεμα / χτένισμα / βαφή;" Να ένα τυπικό ερώτημα που όλες έχουμε κάνει πριν επισκεφτούμε τον κομμωτή μας, όμως πολλές φορές δεν απαντάται με σαφήνεια.

Κι ενώ τα περισσότερα κομμωτήρια παρέχουν σαν πρόσθετη υπηρεσία το λούσιμο πριν από το χτένισμα ή το κούρεμα (με πληρωμή ή χωρίς), πολλές φορές δεν πρέπει ή δεν χρειάζεται να γίνεται πριν κάνουμε την οποιαδήποτε αλλαγή στα μαλλιά μας. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που απλά περιττεύει και, ίσα ίσα, μπορεί να μην βοηθήσει στο τέλειο αποτέλεσμα που όλες περιμένουμε. 

Επομένως, λουζόμαστε ή όχι πριν το κούρεμα;

Η απάντηση στο κλασικό αυτό ερώτημα εξαρτάται από το είδος του κουρέματος που έχεις αποφασίσει να κάνεις καθώς και από τον τύπο των μαλλιών σου. Εάν για παράδειγμα θες απλά να κάνεις ένα touch-up στις αφέλειες, να αφαιρέσεις την ψαλίδα ή να προσθέσεις λίγη κίνηση με τη βοήθεια layers και φιλαρίσματος, τότε πολλοί είναι οι hair stylists που θα προτιμήσουν να κάνουν τις μικρές αυτές αλλαγές σε στεγνά μαλλιά. Ιδίως αν έχεις ίσια μαλλιά και απλά θες να δώσεις σχήμα στις άκρες, το στεγνό κούρεμα επιβάλλεται.

Αν από την άλλη έχεις σπαστά ή πολύ σγουρά μαλλιά και θες να κόψεις μήκος, να χαρίσεις όγκο και κίνηση στα μαλλιά, καθώς κι αν θέλεις να κάνει έντονο φιλάρισμα τότε είναι πολύ πιθανόν ο κομμωτής σου να προτιμά να σε λούσει για να κάνει το κούρεμα σε νωπά μαλλιά που θα είναι ίσια (καθότι βρεγμένα) και θα βλέπει καλύτερα τις αλλαγές. Βέβαια, πολλοί είναι οι κομμωτές που προτιμούν να κουρεύουν σε νωπά μαλλιά ό,τι κούρεμα κι αν ζητήσεις. 

Κι αν θέλω να βάψω τα μαλλιά μου;

Σε περίπτωση που θες να κάνεις βαφή, ανταύγειες ή να ανανεώσεις το χρώμα σου, σίγουρα πρέπει να πας με στεγνά, καθαρά μαλλιά. Δεν πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα ούτε - φυσικά - βρεγμένα, καθώς ο κομμωτής πρέπει να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται και να κρίνει αναλόγως πώς θα προχωρήσετε, αλλά και να σε καθοδηγήσει με το τι χρώμα να επιλέξεις ανάλογα με το φυσικό σου.

Εάν θέλω να κάνω χτένισμα;

Εδώ πάλι εξαρτάται από το χτένισμα που θα επιλέξεις, πάντως κατά γενική ομολογία, τα περισσότερα χτενίσματα στέκονται καλύτερα κι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια αν τα μαλλιά σου δεν είναι φρεσκολουσμένα. Με λίγα λόγια, είναι καλύτερο να πας με μαλλιά που έχεις λούσει το προηγούμενο βράδυ ή ακόμα καλύτερα και από την προπροηγούμενη μέρα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι τα χτενίσματα δημιουργούνται και πιο εύκολα. Επιπλέον, πας έτοιμη, με στεγνά μαλλιά, οπότε δεν χάνεται χρόνος στο λούσιμο - στέγνωμα.

Φυσικά, οι κομμωτές μπορούν να δώσουν το κατάλληλο κράτημα, διάρκεια αλλά και υφή με ειδικά (texturizing) sprays, ακόμα κι αν τα μαλλιά σου είναι φρεσκολουσμένα.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i