Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό χειμώνα-καλοκαίρι; Οι επιπτώσεις του ήλιου στην επιδερμίδα μας

Και το πιο καινοτόμο αντηλιακό που μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή στην αγορά για να προστατευτείς από τη βλαβερή ακτινοβολία.

sunscreen iStock

Το πόσο σημαντικό είναι να φοράς αντηλιακό καθημερινά και καθ᾽όλη τη διάρκεια του χρόνου, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, το γνωρίζεις ήδη - ελπίζω. Η πολύ επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία ευθύνεται για μια πληθώρα προβλημάτων, πέρα από το προφανές που είναι τα δερματικά εγκαύματα αλλά και το μελάνωμα / τον καρκίνο του δέρματος.

Μερικά από αυτά τα προβλήματα που δημιουργεί ο ήλιος κυρίως στο πρόσωπο, και πιθανόν να μην λαμβάνουν υπόψη τους οι περισσότεροι άνθρωποι, είναι οι κηλίδες και οι πανάδες, η ακμή ή τα μικρά σπυράκια αλλά και κάθε λογής εξανθήματα, όπως επίσης, οι ρυτίδες και η κουρασμένη όψη. Αυτές αποτελούν μόνο μερικές από τις αρνητικές επιπτώσεις της UV ακτινοβολίας στην επιδερμίδα μας που πρέπει κανείς να ξεκινάει να προσέχει από μικρή ηλικία. Δεν είναι περίεργο επομένως που ορισμένοι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, βλέπουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες ακόμα και από τα early 20s τους.

Γι᾽αυτόν τον λόγο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το αντηλιακό, καθώς μας παρέχει την τόσο απαραίτητη προστασία που όλοι χρειαζόμαστε, χειμώνα - καλοκαίρι. Οι δερματολόγοι δεν θα κουραστούν να το λένε ποτέ, κι εμείς δεν θα σταματήσουμε να το γράφουμε σε κάθε ευκαιρία: Το αντηλιακό σώζει κυριολεκτικά ζωές.

Ο σωστός τρόπος επάλειψής του

Για αρχή, μην ξεχνάς να απλώνεις αντηλιακό καθημερινά. Προτίμησε ένα αντηλιακό που να έχει δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30. Η σωστή ποσότητα για το πρόσωπο αντιστοιχεί στο μέγεθος ενός νομίσματος ενώ καλό είναι να απλώνεται αφού στεγνώσει η ενυδατική σου και μισή ώρα πριν βγεις απ᾽το σπίτι.

Φυσικά, πρέπει να το ανανεώνεις κάθε δύο ώρες εφόσον βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο, καθώς το αντηλιακό που έχεις βάλει το πρωί δυστυχώς δεν σε προστατεύει καθ᾽όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είναι σαν να μην φόρεσες ποτέ αντηλιακό.

Ποιο αντηλιακό να επιλέξω;

Εμείς ανακαλύψαμε το Super Sun® SPF 30 της σειράς δερμοκαλλυντικών lipoSOMAEένα αντηλιακό προσώπου και λαιμού με εκχύλισμα Ροδιού και Αλόη Βέρα, ενεργά συστατικά που ενυδατώνουν την επιδερμίδα και μειώνουν το οξειδωτικό στρες και την εμφάνιση των σημαδιών φωτογήρανσης. Η λεπτόρρευστη και δροσερή υφή του απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα, επομένως είναι ιδανικό ακόμα και για τις πιο λιπαρές επιδερμίδες - αλλά και για όλους τους τύπους δέρματος.

sunscreen

Αυτό που κάνει ωστόσο αυτό το προϊόν πιο αποτελεσματικό σε σχέση με τα υπόλοιπα αντηλιακά της αγοράς είναι η λιποσωμιακή τεχνολογία σύμφωνα με την οποία έχει σχεδιαστεί. Τα λιποσώματα μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα και την βιοδιαθεσιμότητα των ενεργών συστατικών του αντηλιακού, καθώς διευκολύνουν τη μεταφορά τους στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Μειώνουν την δια-επιδερμική απώλεια νερού, διατηρώντας έτσι την επιδερμίδα ενυδατωμένη.

Δες περισσότερα για τη σειρά δερμοκαλλυντικών lipoSOMAE εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i